Grevă în educaţie. Serafim Bădicioiu, Clubul Elevilor Liberali: Trebuie să înceteze cât mai rapid
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 24 mai 2023, 09:51
WhatsApp
Serafim Bădicioiu, secretar general al Clubului Elevilor Liberali, cere încheierea grevei din educaţie. 

"Din puncul meu de vedere, elev fiind în clasa a XI—a, greva din sistemul de învățământ trebuie să înceteze cât mai rapid.De luni, peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic au intrat în grevă generală.

Partidul Național Liberal este concentrat pe soluționarea acestei situații. Sunt absolut sigur că Executivul va găsi soluțiile necesare pentru rezolvarea problemei salariilor personalului didactic astfel încât, elevii să nu fie afectați, mai ales cei ce se află în an terminal și vor susține în perioada următoare examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Națională de clasa a VIII-a. Elevii de clasa a VI-a ar fi trebuit să susțină, mâine, prima proba de la Evaluarea Națională.

Salut gestul partidului de a anula evenimentul programat inițial în după-amiaza zilei de mâine, 24.05.2023, la Pitești, pentru a se concentra pe soluționarea grevei existente. Prin această decizie, PNL arată că problema din sistemul educațional este prioritară în acest moment.

Bădicioiu Constantin-Serafim,Secretar General Clubul Elevilor Liberali", a scris tânărul pe Facebook.

Greva continuă. E posibil şi un marş de protest 

Greva generală din învăţământ continuă şi miercuri, zi în care reprezentanţii Guvernului sunt invitaţi la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) la o şedinţă a liderilor sindicali.

"Nu a fost o negociere, a fost o întâlnire informală, faţă de ce se ştia nu am avansat, atâta că Guvernul a promis că va face nişte calcule. Nu ştim nimic concret deocamdată ce se va întâmpla. I-am invitat mâine la o şedinţă pe care o avem cu liderii din ţară, poate mâine vin cu o surpriză, dar astăzi nu avem nimic concret pentru a spune oamenilor, motiv pentru care greva continuă", a subliniat marţi, după întâlnirea de la Guvern, Simion Hăncescu, preşedintele FSLI.

Acesta a precizat că reprezentanţii Guvernului au fost invitaţi miercuri, la sediul FSLI, la ora 17:00, la o şedinţă cu liderii celor trei federaţii sindicale.

"Mâine (miercuri n.r.) va fi o şedinţă a tuturor liderilor celor trei federaţii şi am invitat conducerea Guvernului. Invitaţia este către premier, către domnul Ciolacu, domnul ministru al Finanţelor, ministrul Muncii (...) Noi am solicitat, ca să fie limpede, ceea ce am cerut rândul trecut: un act normativ prin care să se acorde o mărire salarială până la intrarea Legii salarizării în vigoare. Rămâne de văzut dacă Guvernul va accepta", a precizat Hăncescu.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Ovidiu Nistor, a reiterat că greva din învăţământ continuă deocamdată, singurii în măsură să ia decizia încetării ei fiind "doar colegii noştri".

"Poate mâine persoanele invitate, factorii decidenţi, vor veni cu o soluţie care să fie acceptabilă pentru colegii din teritoriu, o soluţie la problemele noastre. Discutăm cu liderii din ţară, care la rândul lor vor trebui să-şi consulte liderii şi membrii de sindicat. Azi a fost doar o discuţie informală şi faptul că vor căuta soluţii", a spus Nistor.

Pe de altă parte, reprezentanţii federaţiilor sindicale din Educaţie au anunţat că joi ar putea fi posibilă organizarea unui marş de protest, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?