Grevă. Guvernul a invitat reprezentanții sindicatelor din educație la o nouă rundă de dialog
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
grevă
grevă
 Guvernul a invitat reprezentanții sindicatelor din educație la o nouă rundă de dialog.

Guvernul României a invitat reprezentanții sindicatelor din educație la o nouă rundă de dialog. Întâlnirea, la care participă echipa de negociere formată din secretarul general al Guvernului, miniștrii Educației, Finanțelor, Muncii și Investițiilor și Proiectelor Europene, este programată pentru ora 16:00, la Palatul Victoria.

VEZI ȘI: Greva și salariile 2023. O profesoară: Vă rog, nu ne mai terfeliți atât! Nu ne mai băgați pe toți în aceeași oală! - https://www.dcnews.ro/greva-si-salariile-2023-o-profesoara-va-rog-nu-ne-mai-terfeliti-atat-nu-ne-mai-bagati-pe-toti-in-aceeasi-oala_917433.html

Sindicaliştii din Educaţie au refuzat oferta Guvernului în vederea încetării grevei, a anunţat joi, în Piaţa Victoriei, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor.

„Colegii veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât, acestei oferte. Greva declanşată de noi este o grevă care nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, este o grevă pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect. Vreau astăzi, în numele colegilor mei, să fac un gest care aparent este simbolic. Această carte reprezintă esenţa proiectului România Educată. Din păcate, în acest moment, prin atitudinea Guvernului, prin atitudinea Parlamentului României devine un conţinut lipsit de sens şi o las aici, în faţa dumneavoastră, împreună cu un pix, pentru a se înţelege că România se îndreaptă către statutul de România eşuată", a subliniat Marius Nistor.

VEZI ȘI: Grevă. Mai mulți profesori, mobilizare împotriva Danei Budeanu. Au lansat și o petiție - https://www.dcnews.ro/greva-mai-multi-profesori-mobilizare-impotriva-danei-budeanu-au-lansat-si-o-petitie_917470.htmlSecretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a anunţat miercuri seara, după întâlnirea cu liderii sindicali de la sediul FSLI, că profesorii şi personalul auxiliar ar putea primi un card pentru cariera profesională, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 lei în iunie şi 1.500 lei în octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel