Greva care a paralizat Bucureştiul. Adrian Majuru: S-au oprit tramvaiele pe toate bulevardele
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, a vorbit despre grevele masive care au paralizat Bucureştiul. 

Într-un interviu acordat DC News, Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, a explicat care au fost efectele crizei de la începutul anilor '30 asupra Bucureştiului. 

"Chiar şi strămoşii STB-ului au făcut grevă în anii 30. Au oprit tramvaiele pe toate bulevardele, pentru că nu se mai puteau plăti salariile. Criza economică, cu crahul de la New York din octombrie 1929 şi care a măturat, apoi, Europa, a prins, din păcate, foarte puternic, economiile care nu erau industralizate, printre care şi România. Era predominant agrară şi de acolo erau veniturile, iar industriile nu exportau, ci mai mult consumau, apoi serviciile s-au prăbuşit. De la profesori, sistemul medical, până la lucrătorii funcţionali, proletariatul.

Nefiind plătite salariile luni la rândul şi oamenii trebuind totuşi să întreţină aceste servicii publice, au ajuns la greve, inclusiv CFR-ul", a explicat Adrian Majuru.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel