Data publicării:

Greul drum spre România: Un tânăr ucrainean a murit de frig în Munții Maramureșului. Cei doi salvați nu au spus și despre el

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: captura video Salvamont Maramureș
FOTO: captura video Salvamont Maramureș
Un tânăr ucrainean a murit de frig în Munții Maramureșului. Făcea parte dintr-un grup de trei persoane.

Un tânăr ucrainean care a încercat să treacă granița în România prin Munții Maramureșului a murit de frig. Tânărul, care făcea parte dintr-un grup de trei persoane, a fost găsit înghețat, deși, inițial, salvamontiștii știau despre acesta că s-ar fi întors în Ucraina, a informat, miercuri dimineața, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, Dan Benga, scrie Agerpres.

”Din păcate al treilea ucrainean a fost abandonat de cei doi care au fost găsiți și predați echipajelor medicale în dimineața asta. Un echipaj al Poliției de Frontieră, făcând verificări în dimineața asta mai sus cu 2,5 - 3 km de zona în care au fost găsiți cei doi, l-a găsit pe al treilea ucrainean decedat în albia râului”, a spus Dan Benga.

Conform acestuia, tânărul ar fi fost abandonat de ceilalți doi parteneri de drum pe munte.

”Băiatul a fost abandonat de ceilalți doi și a murit înghețat, din cauza frigului. Dacă ne informau în dimineața asta când i-am găsit că l-au abandonat mai sus de unde se aflau ei aveam șanse să îl salvăm și pe cel de-al treilea”, a mai precizat Dan Benga.

Acesta a mai adăugat că toate persoanele au peste 20 de ani.

Potrivit reprezentanților Salvamont Maramureș, apelul la 112 a fost făcut de soția unuia dintre cei doi ucrainieni găsiți, în vârstă de 22 de ani. Acesta plecase luni de acasă, ”în urma primirii ordinului de încorporare și i-a spus soții că va încerca să ajungă în România cu orice preț”.

Citește și: Doi ucraineni au fost salvați după ce s-au rătăcit în Munții Maramureșului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel