Data publicării:

Greta Thunberg și activiștii de mediu, care blocau intrarea în Parlamentul Suediei, scoși din zonă de polițiști

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Activista Greta Thunberg și mai mulți protestatari au fost scoși cu forța din fața Parlamentului Suediei.

Poliția suedeză a îndepărtat-o cu forța pe Greta Thunberg și pe alți activiști pentru climă după ce aceștia au blocat pentru a doua zi intrarea în parlamentul suedez, scrie Reuters.

Doi ofițeri au ridicat-o pe Thunberg și au târât-o înainte de a o pune la pământ la aproximativ 20 de metri de ușa pe care o blocase.

Thunberg și zeci de alți activiști de mediu au început luni să blocheze principalele intrări în parlamentul suedez, într-un protest de tip "sit-down" împotriva efectelor crizei climatice și a ceea ce ei au calificat drept inacțiune politică.

”Tinerii blochează parlamentul suedez pentru a atrage atenția asupra faptului că criza climatică și nedreptățile sociale care stau la baza acesteia ucid oameni, iar situația se înrăutățește.
Ne-am săturat ca cei de la putere să nu asculte știința și vocile noastre.

Lumea se schimbă rapid. Este o datorie democratică să ne implicăm activ în modelarea direcției acestei schimbări. Îi invităm pe toți cei care pot să ni se alăture. Avem obligația, în calitate de cetățeni democratici, să acționăm atunci când oamenii sunt în pericol ca urmare a acțiunilor politicienilor”, a scris  Greta Thunberg pe platforma X, în timpul protestului de luni.

Activiștii au plecat luni după-amiază, dar s-au întors să protesteze din nou marți dimineață.

Thunberg, imaginea activistului tânăr

Thunberg, în vârstă de 21 de ani, a devenit imaginea activismului climatic al tinerilor, deoarece protestele sale săptămânale, care au început în 2018 în fața parlamentului suedez, s-au transformat rapid într-o mișcare globală cu mitinguri de amploare pe toate continentele.

Amintim că anul trecut, ea a fost reținută de poliție sau îndepărtată de la proteste în țări precum Suedia, Norvegia și Germania.

Luna trecută, o instanță britanică a achitat-o de acuzațiile de infracțiune de tulburare a ordinii publice, întrucât un judecător a decis că poliția nu avea puterea de a o aresta pe ea și pe alții la un protest din Londra de anul trecut.

Citește și: Activista Greta Thunberg a fost achitată de acuzațiile de tulburare a ordinii publice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel