Data publicării:

Greta Thunberg se prezintă în fața unui tribunal suedez. Ce acuzații i se aduc

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Activista Greta Thunberg va apărea luni în instanță sub acuzația de nerespectare a ordinelor polițiștilor la un protest din sudul Suediei care a avut loc luna trecută.

Ziarul local Sydsvenskan a raportat că Thunberg și alți activiști au fost reținuți după ce au oprit traficul în terminalul petrolier al portului din Malmö pe 19 iunie.

Thunberg a fost acuzată pentru că a refuzat să respecte ordinele poliției de a părăsi locul în timpul protestului, potrivit purtătoarei de cuvânt a Autorității de Procuratură Suedeză, Annika Collin, și a unei declarații a procurorilor.

Procurorul Charlotte Ottosen a declarat ziarului că infracțiunea de neascultare este de obicei pedepsită cu amenzi.

Thunberg a inspirat o mișcare globală de tineret cerând eforturi mai puternice pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, după ce a organizat proteste săptămânale în fața parlamentului suedez, începând din 2018, potrivit Apnews.com.

VEZI ȘI: Mesajul Gretei Thunberg pentru români: Creați o comunitate fără ierarhii pentru a promova politicile verzi https://www.dcnews.ro/mesajul-gretei-thunberg-pentru-romani-creati-o-comunitate-fara-ierarhii-pentru-a-promova-politicile-verzi_922408.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel