Greșeli pe care le faceți când îngrijiți o mușcată: din cauza lor planta nu va înflori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Greșeli pe care le faceți când îngrijiți o mușcată, din cauza lor planta nu va înflori. Sursa - pixabay.com
Greșeli pe care le faceți când îngrijiți o mușcată, din cauza lor planta nu va înflori. Sursa - pixabay.com
Uneori, pentru ca muscata să înflorească, nu este necesar să o hrăniți cu diverse îngrășăminte, ci și să o udați intens.

În unele cazuri puteți corecta deficiențele în câteva minute.

Ghiveciul greșit. Rădăcinile florii ar trebui să umple complet recipientul. În acest caz, planta va înflori abundent. Grădinarii cu experiență vă sfătuiesc să folosiți vase de lut. În recipientele de plastic, solul se usucă mai lent, ceea ce poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Dimensiuni standard a ghivecelor pentru muscate: diametru - 14 cm, înălțime - 10-15 cm.

Udarea excesivă. Mușcata nu iubește solul îmbibat cu apă. Dar nici solul uscat nu va duce la o înflorire abundentă. 

Dacă frunzele se ofilesc și a apărut mucegaiul, atunci acestea sunt semne că planta este udată excesiv. Iarna, mușcatele sunt udate o dată pe săptămână, iar vara - în fiecare zi.

Cum se udă o crăciuniță? Majoritatea nu știe nimic despre floare și o distrug înainte de Crăciun

Temperatura. Planta reacționează bine la schimbările de temperatură. Este util să scoateți floarea dintr-o cameră în care sunt peste + 20 °C. Mutați mușcata pe un balcon unde este mai răcoare, dar temperatura nu trebuie să fie nu mai mică de + 13 °C.

Tăierea. Grădinarii spun că muşcate nu trebuie tunse iarna. Acest lucru o poate usca sau îmbolnăvi. 

Hrănirea. Când muscata a intrat în stadiul de înflorire activă, aplicarea îngrășămintelor cu azot trebuie oprită. În acest caz, folosiți compușii de potasiu și fosfor.

 

Orhideele vor fi sănătoase și luxuriante dacă vor fi puse doar în aceste ghivece

 

Plantele sunt esențiale pentru a înfrumuseța grădina și casa. Ghivecele cu plante sunt perfecte pentru orice spațiu și orice cameră din apartament. Nu trebuie să ai multă experiență pentru a îngriji o plantă. De fapt, există plante care au nevoie de foarte puțină îngrijire și atenție. Cu toate acestea, este important să le alegem pe cele care se potrivesc perfect climei zonei în care trăim. 

Pentru a ne decora casa există multe plante din care putem alege. Printre cele mai cultivate, de exemplu, regăsim  scindapsus aureus (denumita popular “potos”) cu frunzele sale în formă de inimă sau monstera, care ne aduce satisfacții. Nu trebuie să uităm nici de frumoasele orhidee.

De ce unele gospodine pun zahăr în ghivecele plantelor de interior. Soluția minune pentru florile slabe și ofilite

Orhideele sunt foarte ușor de cultivat. Au frunze groase și cărnoase, care au capacitatea de a reține apa și să o folosească în perioadele de secetă. În plus, multe dintre ele sunt rezistente atât la căldură, cât și la frig. Mulți nu știu, dar pentru a avea orhidee frumoase și pline de flori, contează mul și ghivecele în care cresc.

Orhideele sunt plante tropicale elegante și rafinate. Nu trebuie să fii un expert pentru a le crește. Dar este important de știut că orhideele au nevoie de lumină, pentru a crește viguros. Aveți grijă, totuși, să nu le expuneți direct la lumina soarelui.

Așadar îngrijirea acestor plante nu este foarte complicată, chiar dacă alegerea ghiveciului este cu adevărat fundamentală. Pentru orhidee se recomanda cea un vas transparent, deoarece rădăcinile au nevoie de lumină. În plus, ghiveciul transparent ne ajută să verificăm constant starea rădăcinilor și a solului, evitând astfel apa stagnantă care poate provoca boli fungice. Mulți nu știu, dar pentru a avea orhidee sănătoase și viguroase, acesta este ghiveciul potrivit.

Ritualul magic pentru arborele banilor: îți va aduce mai mulți bani în casă și vei avea stabilitate financiară

Alegerea ghiveciului este, așadar, foarte importantă pentru cultivarea plantelor suculente. De obicei se folosește, cel de teracotă, care este un material respirabil care nu reține umezeala. Pentru dimensiunile ghiveciului este necesar să se țină cont de cele rădăcinile plantei.

Adesea se folosesc cele din plastic, deoarece sunt mai ușoare, rezistă la șocuri și sunt ușor de transportat. Dar acest material nu este deloc respirabil și riscă să provoace putrezirea rădăcinilor.

 

Cum se îngrijesc orhideele ​​iarna. Secretul care salvează plantele 

 

Orhideele sunt flori frumoase, care necesită o îngrijire constantă. O atenție deosebită trebuie acordată iarnă, deoarece chiar și greșelile minore pot duce la moartea plantei.

Se crede că orhideele trebuie udate o dată la 10 zile. Dar este oare corect să urmați o astfel de regulă? Frecvența udării orhideelor depinde de mai mulți factori.

Umiditatea aerului. Dacă aerul este prea uscat, se recomandă să udați mai des orhideea. Dimensiunea ghiveciului. Multe persoane nu țin cont de acest parametru, dar în zadar. Dacă ghiveciul este mare, planta trebuie udată mai des.

Compoziția solului. Există soluri permeabile la umiditate, care necesită o umezire constantă.

Știi că praful de pe frunzele plantelor de interior este periculos? Scapă imediat de el

Grădinarii cu experiență determină nevoia de apă a plantelor în funcție de greutatea ghiveciului. Cu cât umiditatea este mai mică, cu atât vasul este mai ușor. Aceasta este o tehnică simplă care vă va permite să determinați cu exactitate nevoia de apă.

 

Cât de importantă este udarea plantei iarna?

Mulți oameni uită că, odată cu sezonul rece, orhideele nu intră în hibernare completă. Activitatea plantelor continuă, însă este mai lentă.

Sunt mai multe reguli de care trebuie să țineți cont. Dacă solul este prea uscat, udați planta de două ori pe săptămână. Puteți împrospăta orhideele cu apă caldă, folosind o sticlă de pulverizare.

În același timp, jetul de apă nu trebuie îndreptat spre flori și muguri. Unii grădinari folosesc apă ce o temperatură de + 50 de grade pentru irigare, însă aceasta este o greșeală. Un duș fierbinte poate provoca căderea florilor.

Cu ajutorul acestui condiment, orice floare din casă va înflori. Chiar și un cactus

De asemenea, este inacceptabil să mutați planta în alt loc imediat după udare, altfel înflorirea se poate opri. Dacă orhideea înflorește, este important să o udați ușor, nu atingeți muguri sau florile.

Orhideea iubește umezeala, dar iarna frecvența udării ar trebui redusă. Excesul de apă poate duce la putrezirea sau îngălbenirea frunzelor.

Nu uitați să țineți cont de starea plantei. În același timp, dacă orhideea înflorește și se dezvoltă normal, este important să nu se schimbe schemele de irigare. Chiar și experimentele minore, pe care le faceți, pot duce la moartea plantei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel