Data actualizării:
Data publicării:

Greșeala României în problema Schengen-Austria. Maria Grapini (PSD): Doar România, de când este în UE, nu l-a folosit la negocieri!

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan
Maria Grapini, candidat al Partidului Social Democrat (PSD) la alegerile europarlamentare, a spus care a fost greșeala pe care România a făcut-o în ceea ce privește negocierile pentru aderarea la Schengen și refuzul Austriei.

"Acum, se discută - şi la început şi eu pledam pentru - supărarea cu Austria, că nu suntem în Schengen - "Hai să nu mai folosim unanimitate." Dar, dacă nu o folosim şi se opun mai ales ţările mici, dacă nu folosim unanimitate - eşti egal acolo, fiecare din cele 27 poate să folosească cartonaşul -, dacă se merge pe majoritate, foarte uşor 5-6 state formează majoritate. Este o formulă de calcul - cu numărul de locuitori. Și, atunci, noi niciodată nu mai putem să pledăm, să zicem... Acum, nu am folosit cartonaşul. Este vina celor doi preşedinţi şi am spus-o clar: doar România, de când este în UE, nu a folosit la negocieri cartonașul - adică nu votez asta, dacă nu îmi votaţi şi mie problema cealaltă", a spus Maria Grapini, în emisiunea DC Votez, de la DCNews TV.

În luna martie, România a intrat în Schengen cu spațiul aerian și cel naval, iar politicienii români promit că, până la sfârșitul anului, vom intra și terestru. Austria a invocat de fiecare dată tema migraţiei pentru a-şi justifica veto-ul împotriva României şi Bulgariei. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel