"Greșeala aceasta am făcut-o eu". Mihai Leu, la nouă ani de când a aflat că are cancer: Cel mai mult m-a durut faptul că am văzut cât suferă cei de lângă mine
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
În urmă cu nouă ani, Mihai Leu trecea printr-o perioadă cumplită: afla că are cancer de colon. Astăzi, sportivul este fericit și împlinit, alături de familia sa.

"Sunt de părere că trebuie să avem foarte mare grijă cu alimentația. Adică este bine să încerci să mănânci puțin și sănătos. Eu de pildă încerc să nu mănânc mult. Încerc să îmi mențin prin metoda aceasta mai mult un fizic apt pentru sport și, în afară de asta, cred că fiecare om vede și de unul singur ce îi face bine și ce nu îi face bine", a spus Mihai Leu pentru viva.ro.

"Cel mai mult m-a făcut să sufăr faptul că am văzut cât suferă cei de lângă mine"

"Sunt bine acum, Doamne ajută. Întotdeauna îmi place să văd partea pozitivă în orice eveniment. Mi-am făcut mulți prieteni în perioada asta și…", a mai spus sportivul.

Întrebat ce le transmite oamenilor, dacă că nu amâne să meargă la doctor, acesta a afirmat: "Da, da, pentru că greșeala aceasta am făcut-o eu! Și întotdeauna e foarte bine ca fiecare să aibă grijă, în primul rând de el. E nevoie să ne îngrijim și pentru noi personal. Dar pe mine cel mai mult cred că m-a făcut să sufăr faptul că am văzut cât suferă cei de lângă mine. Și este foarte important să avem grijă, până la urmă, și pentru noi toți."

"Îmi doresc (n.r. de la 2024), în primul rând, ca familia mea să fie în continuare fericită și, în al doilea rând, normal, îmi doresc titlul de campion la viteză în coastă. Mi-am cumpărat o mașină nouă și îmi doresc să câștig primul titlu cu acest automobil", a mărturisit Mihai Leu.

Cine este Mihai Leu

Mihai Leu este primul campion mondial profesionist de box al României, după Revoluţie. În 1987, hunedoreanul devenea campion mondial de box la juniori. Patru ani mai târziu, a părăsit pugilismul amator în favoarea celui profesionist şi ajungea unul dintre starurile puternicului club german Universum Box-Promotion (Hamburg), pentru care boxa sub numele de ring Michael Loewe.

În 1997, românul a dobândit centura de campion al lumii (categoria semimijlocie, versiunea WBO) în faţa lui Santiago Samaniego. Mişa a devenit primul român de după Revoluţie care îşi adjudeca titlul mondial şi deschidea, astfel, calea altor nume ce aveau să aducă glorie tricolorului ca boxeri profesionişti, în frunte cu Leonard Doroftei şi Lucian Bute.

Leu a fost nevoit să-şi încheie cariera de pugilist profesionist din cauza unei accidentări la braţ, însă palmaresul său rămâne şi azi de invidiat: a părăsit ringul neînvins, după 28 de victorii din tot atâtea posibile, 10 din acestea încheindu-se prin KO.

După ce s-a retras din ring, Mihai Leu şi-a descoperit pasiunea pilotajului şi s-a dovedit un continuator demn al tatălui său, fosta glorie a automobilismului din România, cucerind în 2003 titlul de campion naţional la raliuri. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel