Grenadă activă, găsită de un bărbat în timp ce săpa în grădină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: ISU Botoșani
Foto: ISU Botoșani
O descoperire neobișnuită a fost făcută de către un localnic dintr-un sat din Botoșani, în timp ce muncea câmpul. 

Un bărbat din satul Cucuteni, comuna Durnești, județul Botoșani, a găsit o grenadă în timp ce săpa în grădină. S-a întâmplat în această după-amiază, au anunțat reprezentanții ISU.

Solicitați să intervină, pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au constatat că este vorba de o grenadă de mână defensivă, rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. 

Grenada este activă

Misiunea a prezentat un risc crescut întrucât muniția era în perfectă stare de funcționare.  Grenada a fost ridicată și transportată în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel