Data actualizării:
Data publicării:

Gregoriana Tudoran, PhD, Senior Account Manager, HIV Outcomes România: Organizația noastră privește cu prioritate acțiunile de testare

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Gregoriana Tudoran, PhD, Senior Account Manager, HIV Outcomes România
Gregoriana Tudoran, PhD, Senior Account Manager, HIV Outcomes România
Gregoriana Tudoran, PhD, Senior Account Manager, HIV Outcomes România, a vorbit în cadrul evenimentului „Calitatea vieții PLHIV în România” despre prioritățile organizației HIV Outcomes România.

"O problemă care a fost des semnalată a fost rezolvarea problemelor persoanelor cu HIV de pe stradă, care nu au domiciliu. ONG-urile au fost aici centrul preocupării persoanelor intervievate, deși au o relație foarte bună cu acesta și recunosc nevoia acută a intervențiilor, aceștia și-ar dori ca serviciile să fie orientate de regulă pe o bază mai largă și să zicem cu mai multă echitate pentru ei și o mai mare eficiență.

Toți au recunoscut că au nevoie de o garanție și o intervenție mai activă a statului în ceea ce privește drepturile, respectiv protecția socială de care au nevoie și au invocat și nevoia extrem de prezentă ca populația în general să fie educată și să primească informații corecte despre modul în care se trăiește cu HIV și necesitățile acestor persoane.

Rămân în centrul preocupărilor combaterea discriminării din sănătate, nevoia de a se putea integra pe piața muncii. Toate acestea ne-au condus la o serie de recomandări care au fost reformulate în raport cu aceste rezultate și rafinate prin discuții cu ONG-urile de către membrii organizației noastre. Aceste recomandări vizează în primul rând calitatea vieții în relația cu sănătatea, respectiv strategia națională HIV-SIDA, ne dorim s-o vedem cât mai repede implementată pentru că este o strategie care este foarte ambițioasă, include noțiunea și importanța atingerii unui nivel înalt de calitate a vieții în raport cu sănătatea.

Organizația noastră privește cu prioritate acțiunile de testare, de control a răspândirii virusului în comunitățile vulnerabile și aici vorbim inclusiv de accesul la PrEP și bineînțeles de îngrijirea comorbidităților despre care am mai vorbit. De aceea nu putem visa vreodată, din punctul de vedere al specialiștilor, la atingerea țintelor de 0 non infectări pe care și-a asumat-o România, dacă nu avem acest complex de acțiuni puse în practică", a explicat Gregoriana Tudoran, PhD, Senior Account Manager, HIV Outcomes România, pentru DCMedical.

Vezi toată dezbaterea AICI.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel