Urmărește emisiunea live
Grecia vrea să se întoarcă la drahmă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Yanis Varufakis, fostul ministru de Finanţe grec din perioada măsurilor de austeritate din Uniunea Europeană, i-a solicitat Atenei să abandoneze moneda euro pentru a reveni  la cea naţională, drahma.

Yanis Varufakis vrea ca  drahma să revină moneda națională, ieşind din perioada celor trei ani a Planului de salvare propus de Uniunea Europeană şi de creditorii internaţionali.

După criza economică din 2009, guvernele Greciei au avut de luptat cu colapsul economic şi au fost refuzate de Zona Euro.

Instabilitatea a fost "emblema" politicilor greceşti mulţumită măsurilor de austeritate cerute de Banca Centrală Europeană şi de Fondului Monetar Internaţional (FMI) în schimbul împrumuturilor.

Cu toate acestea, Grecia nu a reuşit să achite împrumuturile în valoare de 320 de miliarde de euro acordate de instituţiile financiare internaţionale, dar în schimb a fost eliberată de obligaţii, fiind liberă să decidă asupra propriilor sale politici economice. De acum încolo, "este absolut necesar ca ţara să se pregătească să revină la moneda naţională, potrtivit româniatv.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel