Grecia, sub avertizare de fenomene meteo extreme. MAE, avertisment pentru români
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Grecia, sub avertizare de fenomene meteo extreme. MAE, avertisment pentru români / Foto: Pixabay
Grecia, sub avertizare de fenomene meteo extreme. MAE, avertisment pentru români / Foto: Pixabay
MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, sâmbătă, o atenţionare de călătorie pentru Grecia, avertizând asupra riscului deteriorării bruşte a condiţiilor meteorologice din această ţară şi al apariţiei unor fenomene extreme, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, Serviciul elen de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare meteo, valabilă pentru intervalul 11-12 decembrie, referitoare la deteriorarea bruscă a condiţiilor meteorologice şi manifestarea unor fenomene extreme (precipitaţii abundente, inclusiv grindină şi căderi masive de zăpadă, în zonele muntoase din nordul ţării, furtuni şi intensificări importante ale vântului).

Sursa citată precizează că fenomenele meteo extreme vor afecta treptat întreg teritoriul Greciei, intensitatea maximă a acestora fiind prognozată pentru regiunea Attica (Atena) în cursul zilei de 11 decembrie 2021.

Intensitatea vântului va atinge 7-8 grade pe scara Beaufort, rafalele de vânt putând ajunge izolat şi la 9 grade pe aceeaşi scală.

Asistență consulară pentru români



Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet:

http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro.

Totodată, MAE reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs) cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Serie de TORNADE în SUA. Cel puțin 2 morți și 5 răniți

Zeci de persoane au rămas blocate vineri într-un centru pentru persoane vârstnice din nord-estul statului american Arkansas în urma unei tornade care a ucis două persoane şi a rănit alte cinci, conform media locale. Tornada, care a lovit un cămin pentru persoane vârstnice din oraşul Monette s-a numărat printre mai multe astfel de fenomene care au afectat regiunea, una dintre tornade fiind consemnată în localitatea Truman din apropiere, conform canalului KAIT TV, afiliat NBC.

Potrivit judecătorului Marvin Day din comitatul Craighead, citat de KAIT TV, două persoane şi-au pierdut viaţa, alte cinci au fost rănite şi cel puţin 20 au rămas blocate în căminul pentru persoane vârstnice de la Monette Manor, lângă graniţa cu Tennessee. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel