Grecia se pregăteşte de război civil: Statul Major al armatei, înlocuit în totalitate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
parlament grecia
parlament grecia

Ministerul elen al Apărării a anunţat, marţi, înlocuirea întregului Stat Major al forţelor armate. Este o decizie neaşteptată, care duce cu gândul la faptul că Grecia s-ar pregăti pentru un eventual război civil.

Măsura a fost anunţată în plină criză politică, care riscă să ducă la căderea Guvernului, şi după ce premierul grec a anunţat convocarea unui referendum privind planul european de salvare a ţării.

După anunţul privind organizarea unui referendum privind planul european de salvare a Greciei, un grup de membri influenţi ai Mişcării Socialiste Panelene /PASOK, la putere/ a cerut demisia premierului Georgios Papandreou.

Ţara are nevoie de un guvern politic legitim şi de un proiect de reînnoire naţională, au declarat - într-o scrisoare deschisă - şase membri ai Consiliului naţional al PASOK, care nu sunt totuşi deputaţi în Parlament, făcând apel la premier să demisioneze. Anterior, doi deputaţi socialişti s-au revoltat, de asemenea, faţă de ideea lui Papandreou de a organiza un referendum privind programul de salvare a Greciei supraîndatorate. Astfel, deputata din rândul majorităţii socialiste Milena Apostolaki a părăsit partidul în semn de protest, iar un alt deputat al PASOK, Vasso Papandreou, care n-are nici o legătură de rudenie cu premierul elen, a cerut formarea unui guvern de salvare naţională şi desfăşurarea de alegeri anticipate. Luni, Papandreou a anunţat organizarea unui referendum naţional privind planul european de salvare, anunţ ce-a provocat o nemulţumire extremă din partea opoziţiei Greciei şi preocupare din partea creditorilor săi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel