Grecia și Cipru, PUSE ÎN ȘAH de Erdoğan: Le vom feri răspunsul pe care îl merită
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Erdogan
Erdogan
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a lansat un atac furibund la adresa a două state din Marea Mediterană, Grecia și Cipru.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat miercuri Grecia și Cipru că nu și-au îndeplinit „promisiunile” făcute în timpul negocierilor din cadrul Uniunii Europene și NATO și a declarat că țara sa va continua să le dea „răspunsul pe care îl merită”.


Atacul lui Erdoğan a venit la câteva zile după ce Ankara a trimis nava Oruc Reis într-o nouă misiune de explorare a hidrocarburilor în apele disputate din estul Mediteranei, reluând tensiunile cu Grecia și Cipru privind limitele maritime și drepturile de explorare. De asemenea, marina turcească a precizat că nava este escortată de alte două fregate din cadrul marinei.

Tensiunile au escaladat în timpul verii, provocând o tensiune militară, retorică belicoasă și temeri de confruntare între cei doi membri NATO și rivalii regionali istorici. În același timp, Erdoğan a declarat că va anunța sâmbătă detalii despre descoperirea unei noi rezerve de gaze naturale în largul coastei Mării Negre.

În august, Turcia a anunțat descoperirea a 320 miliarde de metri cubi de gaz, despre care a spus că va contribui la ușurarea dependenței sale de importuri, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel