Data publicării:

Grecia închide ”cuibul de teroriști”. Tabăra de la Lavrion, destinată refugiaților, a adăpostit sute de teroriști PKK

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Pe fondul procesului de refacere a relaţiilor dintre Turcia şi Grecia, administraţia de la Atena a decis să închidă tabăra de la Lavrion, înfiinţată în 1985 pentru a primi refugiaţi, dar care a adăpostit până în prezent sute de terorişti PKK.

Una dintre cele mai mari publicaţii din Grecia, Kathimerini, scrie că Turcia a catalogat tabăra de refugiaţi drept ”un cuib de terorişti” şi menţionează că demersurile privind închiderea taberei au început cu mult timp înainte de procesul de refacere a relaţiilor dintre cele două ţări, scrie Rador. 

Potrivit articolului, tabăra compusă din două blocuri cu 80 de apartamente se află într-o stare precară şi este închisă pentru că există pericolul de prăbuşire.

100 din cele 150 de persoane care locuiesc în tabăra Lavrion, aparţinând primăriei Lavreotiki au fost deja trimise în alte tabere de refugiaţi din regiunea Attika. Este de aşteptat ca şi restul de 50 de persoane care au rămas la Lavrion să fie transferate în curând.

Kathimerini mai scrie că administraţia de la Atena nu a mai asigurat fonduri taberei de şase ani şi că nu s-a mai implicat în administrarea acesteia.

Ghimpe în relaţiile dintre Turcia şi Grecia

”Decizia are o importanţă simbolică" şi persoanele rămase în tabără vor fi mutate în curând în alte locaţii. Site-ul newsit.gr scrie că tabăra reprezenta de mai mulţi ani "un ghimpe în relaţiile dintre Turcia şi Grecia".

Istoria taberei de refugiaţi Lavrion, aflată la aproximativ o oră de Atena, se întinde până în vremea Războiului Rece. Tabăra în care erau iniţial adăpostite persoanele fugite din Uniunea Sovietică a ajuns de mai mulţi ani sub controlul organizaţiei teroriste, devenind un cuib al PKK în Europa.

Securitatea aşa-numitei tabere de refugiaţi, aparţinând în mod oficial Ministerului Grec pentru Migraţie, era asigurată de Forţele Armate Greceşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel