Grecia, condamnată de CEDO. Atena trebuie să plătească 5.000 de euro daune morale
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Zsófia Fehér)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Zsófia Fehér)
Grecia a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Grecia pentru că a refuzat să ridice imunitatea unui ministru, de asemenea membru al parlamentului, care a făcut obiectul unei plângeri pentru defăimare, informează France Presse.

În 2018, deputata Theodora Bakoyanni, sora actualului prim-ministru Kyriakos Mitsotakis, a participat la ceremonia de învestitură a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, scrie Agerpres.

În aceeaşi zi în care a acceptat invitaţia, ministrul apărării de atunci al guvernului lui Alexis Tsipras, Panos Kammenos, a postat un mesaj jignitor pe contul personal de Twitter, prezentând-o ca fiind în slujba Ankarei.

Theodora Bakoyanni, de asemenea fost primar al Atenei şi fost ministru de externe, a depus o plângere penală pentru defăimare, dar Parlamentul grec a refuzat să ridice imunitatea ministrului.

Refuzul de a ridica imunitatea ministrului a împiedicat în mod direct accesul doamnei Bakoyanni la o instanţă şi, prin urmare, posibilitatea acesteia de a-şi proteja reputaţia", au decis judecătorii CEDO la Strasbourg.

În plus, "comportamentul lui P.K. faţă de doamna Bakoyanni - publicarea unui tweet presupus a fi defăimător - nu a avut nicio legătură cu activităţile sale de ministru sau parlamentar", au adăugat ei.

Atena trebuie să plătească 5.000 de euro pentru daune morale aduse solicitantei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel