Grecia anunţă ridicarea carantinei pentru rezidenţii din UE şi din alte cinci ţări
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Grecia anunţă ridicarea carantinei pentru rezidenţii din UE şi din alte cinci ţări/ Foto Pixabay
Grecia anunţă ridicarea carantinei pentru rezidenţii din UE şi din alte cinci ţări/ Foto Pixabay
Aviaţia civilă elenă a anunţat luni ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile aflată în vigoare până acum în Grecia pentru turiştii care sunt 'rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite', informează AFP. 

Carantina va fi ridicată pentru zborurile 'ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin' sau care 'sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore', se arată într-un comunicat al aviaţiei civile din Grecia (YPA).

Anunţul survine în contextul în care Grecia se confruntă cu un vârf la pandemiei, cu zeci de morţi şi peste 1.500 de cazuri de infectare pe zi.

Locuitorii din Grecia sunt în continuare supuşi unei izolări stricte, deplasările între departamente nefiind autorizate decât din motive 'esenţiale' (familiale sau profesionale).

Carantina este ridicată chiar de luni, dar celelalte 'restricţii pentru zborurile interne sau internaţionale vor rămâne în vigoare până la 26 aprilie', a precizat aviaţia civilă, care reevaluează cu regularitate reglementările, în funcţie de situaţia sanitară.

Grecia se pregăteşte să îşi deschidă sezonul turistic la mijlocul lunii mai, însă guvernul şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a deschide din această săptămână frontierele pentru turiştii care provin din UE sau din alte ţări şi care dispun fie de un certificat de vaccinare, fie de teste PCR de depistare.

În afară de carantina de şapte zile obligatorie până acum, turiştii care ajung în prezent în Grecia trebuie să arate un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore. Numai turiştii israelieni care sunt vaccinaţi nu sunt supuşi acestor obligaţii, în urma unui acord bilateral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel