Greșeală fatală a unui crescător de porumbei. Acum este cercetat penal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un crescător de porumbei brașovean s-a ales cu dosar penal, după ce activiștii unei organizații ecologice care au văzut niște fotografii pe care acesta le postase pe o rețea de socializare  l-au reclamat la autorități.

Un bărbat de 39 de ani, din comuna Şinca, judeţul Braşov, a postat, la sfârșitul lunii ianuarie, pe o reţea de socializare, două fotografii cu un uliu porumbar, prins în capcană, iar din comentariile care au însoțit imaginile reieșea că bărbatul a fabricat singur capcana şi că este dispus să facă astfel de dispozitive şi pentru alte persoane interesate să prindă păsări răpitoare.

Bărbatul a recurs la acest gest fiind deranjat de pagubele mari pe care răpitoarele i le-au făcut în curte, scrie Digi 24.

Până să şteargă fotografiile de pe reţeaua de socializare, o organizaţie de activism ecologic le-a salvat şi le-a mediatizat pe internet. Aşa au ajuns şi pe masa comisarilor Gărzii de Mediu.

Poliţiştii şi comisarii Gărzii de Mediu au găsit, în fosa septică a locuinţei bărbatului, doi ulii şi o bufniţă. Păsările au fost prinse în capcana cu care bărbatul s-a lăudat pe reţeaua de socializare.

"El este cercetat în stare de libertate pentru infracţiune la Ordonanţa de Urgenţă numărul 57, din 2007, respectiv ucidere de păsări răpitoare, prevăzută de Lege", a declarat Dan Ionescu, reprezentant al Societăţii Ornitologice Române din Braşov.

Specialiştii susţin că pagubele produse unui singur crescător de porumbei de păsările răpitoare pot ajunge la sume de ordinul miilor de euro. Columbofilii nu pot captura legal uliii sau bufniţele, însă nu beneficiază, în prezent, de nicio compensaţie pentru pierderile suferite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel