Grătar, vândut în perioada martie 2019 - august 2021, RETRAS! Returnați produsul
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels / ilustrativ
Foto Pexels / ilustrativ
Rețeaua Leroy Merlin retrage un grătar cu defecțiuni care pot duce la răniri și incendii.

Rețeaua Leroy Merlin recheamă articolul 11500251 Grătar cărbuni Naterial Icarus, EAN: 3276000413639, vândut în perioada martie 2019 - august 2021.

Informarea trimisă ANPC arată că articolul poate provoca accidentarea utilizatorului. Grătarul are multe defecțiuni de siguranță care pot duce la răniri grave și ireversibile (arsuri, incendii etc.).

Produsul a fost declarat nesigur și neconform de către autoritățile franceze.

Compania roagă toţi clienţii care au achiziţionat acest produs să-l returneze în oricare dintre magazinele Leroy Merlin din România, urmând să primească contravaloarea produsului la simpla prezentare a acestuia în magazin.

Compania precizează că până în acest moment nu a fost înregistrat niciun accident care să fi fost generat de acest produs.

Atenționarea vizează 365 de produse cu EAN: 3276000413639.

Înghețată, retrasă de la vânzare 

Amintim că, recent, un sortiment de îngheţată a fost retras de pe piaţă.

Mega Image retrage de la vânzare înghețata Toblerone cu ciocolată și miere 4X100 ml, din loturile LPL0330,LPL0331,LPL1061,LPL1127.

Retragerea a fost declanșată de furnizor, care a constatat rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, avand un nivel peste limitele legale de oxid de etilena. Toate produsele retrase urmeaza a fi distruse.

Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile sus mentionate si sa le distruga sau sa le returneze la punctul de vanzare din care s-a achizitionat produsul. Este necesara prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugati sa returneze produsul cu datele mentionate mai sus pana la data de 24.08.2021.

Amintim că, la începutul acestei luni, mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare din mai multe magazine. Mihai Ponea, director general în Siguranța Alimentelor ANSVSA, a declarat, la Antena 3, că unele supermarketuri nu înțeleg pericolul la care îi expun pe consumatori și au fost aplicate și amenzi, în anumite cazuri, celor care nu au retras produsele cu probleme. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel