Data publicării:

Grapefruit retras dintr-un mare supermarket din România. ANSVSA, recomandare pentru clienți

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Inspectorii ANSVSA au retras un sortiment de grapefruit dintr-un mare supermarket și și de la operatorul economic de furnizare.

Alegeri prezidentiale 2024

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) informează că a retras de pe piață un sortiment de grapefruit de la doi comercianți, dar și de la un retailer important care activează în piață.

Inspectorii ANSVSA au retras sortimentul de pe rafturile magazinelor Carrefour și de la operatorul economic SC Microfruits S.A.

Sortimentul de grapefruit a fost vândut în perioada 16 noiembrie 2022 – 03 decembrie 2022 și sunt parte din lotul 318. AICI poate fi accesată o listă cu magazinele Carrefour unde au fost comercializate produsele cu pricina. 

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă celor care au achiziționat și dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să returneze la serviciul clienți din magazinul de unde l-au achiziționat, urmând să li se restituie contravaloarea acestuia în baza bonului fiscal, conform BizBrașov.

CITEȘTE ȘI     -     Reguli noi pentru crescătorii de porci. În ce situaţii nu sunt permise mai mult de 15 animale de proprietar

ANPC atenționare pentru cumpărăturile de sărbători

Recent, Paula Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a avertizat cu privire la produsele achiziționate în luna cadourilor.

„Trebuie să achiziţionaţi produse cosmetice numai din magazine şi raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care vor avea nevoie în cazul unei reclamaţii. În plus, atenţionez asupra faptului că produsele originale nu se vând în afara lanţurilor de distribuţie cum ar fi tarabele sau persoane fizice care le comercializează "cu sacoşa". Trebuie să fiţi atenţi la preţuri, deoarece preţurile mici propuse sunt dubioase, produsele provenind cu siguranţă din filiere paralele şi să verificaţi dacă ambalajului corespunde, din punctul de vedere al calităţii, valorii produsului. Sunt şanse mari ca un produs aşa-zis "de lux", ambalat într-o cutie de carton/plastic banală, să fie de fapt o contrafacere“, a scris sâmbătă, pe Facebook, Paul Anghel (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Cât a ajuns să coste un șampon la un supermarket din București / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel