Granola, rețeta de casă. Cum se prepară
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ai preparat vreodată granola acasă? Dacă nu, acum o poți face. Încearcă una din cele două rețete pe care ți le recomandăm.

Varianta 1

Ingrediente pentru granola clasică: fulgi de ovăz (300 de grame), amestec de seminţe (nuci, seminţe de floarea soarelui, dovleac, în, alune, toate crude) circa 150 de grame, fulgi de migdale, fulgi de cocos (două-trei linguri, dacă vrei), un vârf de cuţit de sare, o linguriţă rasă de pudră de scorţişoară, trei linguri cu miere, două linguri de ulei de rapiță sau alt ulei (de floarea soarelui, cocos).

Amestecă fulgii de ovăz cu seminţele şi fulgiii de migdale. Separat, pune mierea cu puţină apă pe foc, adaugă scoțișoara şi sarea şi lasă pe foc atât cât să se dizolve şi să se încingă bine. Poţi înlocui scorţişoara cu ce fel de aromă vrei. Poţi adăuga coajă de lămâie sau de portocală rasă, scrie femeia.ro.

Siropul se toarnă peste amestecul uscat. Adaugă uleiul şi amestecă bine, până ce totul se uniformizează. Întinde amestecul pe o hârtie de copt pusă într-o tavă care merge la cuptor şi coace totul 30 de minute la foc mediu. Amestecă în timpul coptului la fiecare 10 minute pentru ca totul să se coacă uniform. Lasă să se răcească şi adaugă fructele uscate, apoi pune granola într-un borcan uscat cu capac. Se poate păstra în dulapul din bucătărie circa 10-15 zile.

Varianta 2

Ingrediente pentru altă variantă de granola: 2 linguri ulei vegetal, 125 ml sirop de arţar, 2 linguri de miere, 1 linguriţă de extract de vanilie, 300 g ovăz, 50 g seminţe de floarea-soarelui, 4 linguri seminţe de susan, 50 g seminţe de dovleac, 100 g fulgi de migdale, 100 g fructe uscate (stafide, caise, merişoare) , 50 g nucă de cocos.

Se încălzeşte cuptorul la 150°C . Se amestecă uleiul, siropul de arţar, mierea şi vanilia într-un castron mare. Adaugă toate celelalte ingrediente rămase, cu excepţia fructelor uscate şi a nucii de cocos, şi amestecă bine.

Întinde amestecul pe hârtie de cop în două tăvi care merg la cuptor. Stratul de granola pus la copt trebuie să fie cât mai subţire. Coace timp de 15 minute, apoi adaugă fructele uscate şi nuca de cocos, amestecă totul bine şi coace încă 10-15 minute. Se lasă la răcit în tavă, apoi se desfac în bucăţele. Se pot păstra într-un borcan închis etanş până la o lună de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel