Data publicării:

Grămezi de parfumuri contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa: 41.000 de sticluțe, în valoare de peste 12.000.000 lei

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Peste 41.000 de parfumuri contrafăcute, în valoare de peste 12.000.000 lei, au fost depistate în Portul Constanţa de către IGPF.  

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 41.000 de parfumuri contrafăcute.

'Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, valoarea acestora a fost estimată la peste 12 milioane lei', informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, sâmbătă.

Vineri, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa a efectuat controlul amănunţit asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina.

În urma verificărilor, în container au fost descoperite mai multe cutii ce conţineau 41.946 de flacoane cu parfum ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute şi a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală titularilor de marcă, scrie Agerpres.

'Poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, iar bunurile, în valoare estimată de aproximativ 12.153.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor', arată sursa citată. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel