Data publicării:

Gradul de inechitate socială a ajuns la noi recorduri în China, iar celor cu salarii mari le este interzis să își mai afișeze bogățiile în public

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
De la reducerea salariilor, a bonusurilor și solicitarea personalului să nu poarte haine și ceasuri scumpe la locul de muncă, până la limitarea cheltuielilor de călătorie și divertisment, firmele financiare chineze au intrat într-un proces de austeritate, în timp ce Beijingul încearcă să reducă inechitatea socială.  

Pașii vin în momentul în care autoritățile promit să pună capăt corupției în sectorul financiar, de 57 de trilioane de dolari, al țării și pe măsură ce creșterea economică a doua ca mărime din lume slăbește, șomajul în rândul tinerilor atingând un nivel record.

Profesioniștii financiari sunt printre cei mai bine plătiți lucrători din statul comunist chinez, iar bogăția și stilul lor de viață strălucitor au fost adesea criticate de oamenii de rând, pe rețelele sociale, pe măsură ce economia încetinește, atrăgând și furia oficialilor de la Beijing.

La începutul acestui an, cel mai important watchdog din China a promis să elimine ideile unei „elite financiare” în stil occidental și să rectifice hedonismul căutării excesive a „gustului de înaltă calitate”.

Acest lucru a determinat o mulțime de firme financiare, atât din sectorul de stat, cât și din sectorul privat, să ia măsuri proactive pentru a se asigura că nu se încurcă în fața autorităților, chiar dacă retorica oficială asupra impulsului de „prosperitate comună” a președintelui Xi Jinping a încetat.

Printre aceste măsuri, personalul unui mare fond mutual de stat chinez și al unei bănci mijlocii au instruit personalul să nu-și mai afișeze stilurile de viață de lux, au declarat angajații firmelor, refuzând să fie numiți de Reuters din cauza sensibilității problemei.

Fondul mutual a cerut, de asemenea, personalului să se abțină de la a posta imagini cu mese scumpe, haine sau genți pe rețelele de socializare, a spus un angajat pentru aceași sursă

Angajații băncii mijlocii au fost rugați să nu poarte mărci de lux sau să poarte genți de lux la locul de muncă, a spus o persoană de la creditor, adăugând că personalului li s-a spus că nu pot sta la hoteluri de cinci stele atunci când călătoresc pentru serviciu.

De asemenea, directorilor unei companii de asigurări de stat li s-a spus să nu poarte haine scumpe la muncă, a transmis o altă persoană care are cunoștință de acest lucru, refuzând de asemenea să fie numită deoarece instrucțiunile respective sunt confidențiale.

Banca Industrială și Comercială a Chinei și China Construction Bank Corp intenționează să reducă din acest an unele indemnizații pentru angajații de la sediul băncilor, au declarat două surse familiare cu chestiunea.

Veniturile care vor fi afectate includ alocații unice de vară de aproximativ 1.500 de yuani (210 USD) și până la 2.000 de yuani pe lună, care vor fi eliminate din iunie, au spus sursele, care au refuzat, de asemenea, să fie menționate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel