Grădinița ilegală, sprijin juridic pentru părinții care vor proces
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, a afirmat, în legătură cu grădiniţa din Sectorul 5 în care au fost agresaţi copiii şi care nu avea autorizaţie, că ARACIP trebuie să aibă o atitudine proactivă şi să controleze dacă există grădiniţe fără autorizaţii şi doar cu titulatura de grădiniţă.

Cazul copiiilor agresaţi de directoarea unui grădiniţe din Cotroceni, Sectorul 5, şi care funcţiona fără autorizaţie sau acreditare este revoltător. Astfel de cazuri sunt relatate de presă din ce în ce mai des, dar cu toate acestea, suntem reactivi şi nu prevenim astfel de incidente care pot traumatiza un copil. Consider nesatisfăcător răspunsul Inspectoratului Şcolar Bucureşti de astăzi pe această temă care, practic, spune că instituţia pe care o conduce nu are nicio responsabilitate. Fără a arăta cu degetul, trebuie să recunoaştem că dincolo de vigilenţa părinţilor, este necesară o mai bună colaborare între Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare şi ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar). Consider că mai ales ARACIP trebuie să aibă o atitudine proactivă şi să sesizeze dacă sunt instituţii care funcţionează cu firme de grădiniţe, dar de fapt nu au autorizaţiile necesare. În plus, cred că este cazul să fie pornit un control în toate instituţiile de învăţământ, cu precădere cele preşcolare, pentru a vedea dacă acestea funcţionează respectând legea”.

Raeţchi a adăugat că oferă sprijin juridic părinţilor care doresc să meargă mai departe, în instanţă în legătură cu acest caz.

În ceea ce o priveşte pe directoarea violentă, cred că aceasta trebuie scoasă din sistemul de învăţământ, alături de răspunderea în faţa legii pentru faptele sale. Pun la dispoziţia părinţilor interesaţi sprijin juridic dacă doresc să meargă mai departe, în instanţă, şi să solicite daune .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel