Gospodinele cu experiență țin lumânările în congelator: un truc neașteptat și original
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 12 oct 2022, 22:16
WhatsApp
Gospodinele cu experiență țin lumânările în congelator, un truc neașteptat și original. Sursa - pixabay.com
Gospodinele cu experiență țin lumânările în congelator, un truc neașteptat și original. Sursa - pixabay.com
Lumânarea trebuie depozitată corecta dacă nu vreți să vă treziți cu surprize neplăcute. 

Dacă lumânarea este ținută la o temperatură necorespunzătoare, aceasta nu va mai putea fi folosită. Mulți oameni sunt conștienți de pericolele temperaturilor ridicate pentru lumânări.

Dacă păstrați astfel de produse, o lungă perioadă de timp, lângă un calorifer sau ale dispozitive de încălzire, atunci ceara sau parafina, pur și simplu, se vor topi.

Multe gospodine țin lumânările în congelator. Ce se întâmplă dacă puneți o lumânare în congelator?

Cum să scapi definitiv de mucegaiul din apartament: un truc eficient, folosit de multe gospodine

O scurtă expunere la temperaturi scăzute afectează pozitiv lumânarea. Trebuie să acționați în felul următor: înainte de utilizare lor, trimiteți produsele de ceară sau parafină în frigider.

Lumânările ar trebui să se stea în frigider circa trei ore. Dacă vor fi ținute mai mult timp în frigider, lumânările vor fi fragile și se vor rupe.

„Înghețarea” scurtă înainte de utilizare permite creștea timpului de ardere. Cu alte cuvinte, lumânările „răcite” vor arde mai încet și vor menține flacăra mai mult timp. 

 

Vezi și:

 

Elimină pentru totdeauna moliile din casă și bucătărie: urmează acești pași și uită de insectele enervante

 

Să ai grijă de o casă nu este o sarcină ușoară. Pe lângă treburile casnice se poate întâmpla să fii nevoit să înfrunți un inamic pe cât de mic, pe atât de enervant.

Cel puțin o dată în viață, gospodinele au văzut molii în casă. Ideea este că, dacă este una singură, nu va trebui să ne facem griji. Mica insectă ar fi putut să intre în casă prin geamul deschis și să fie complet inofensivă.

Problema devine serioasă dacă în casă apar mai mulți fluturi de același tip. În acest caz, ne  confruntăm cu o invazie a moliilor.  Alimente precum făina și derivatele acesteia, pastele și pâinea, dar și cerealele, sunt un teren excelent pentru ele.


Brânză de casă după rețeta bunicii: sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid

Aceste locuri, dacă au și condiții deosebite de căldură și temperaturi ridicate, se pot transforma în habitate perfecte pentru molii, care se înmulțesc rapid. 

Să vedem cum să scăpăm, fără prea mult efort, de aceste insecte.  În primul rând, va trebui să golim cămara, mutând toate pachetele și cutiile cu alimente în bucătărie.  Apoi, va trebui să înmuiem o cârpă de bumbac într-o soluție formată din apă și oțet alb, în proporții egale. 

Ștergem toate rafturile, insistând și în cele mai îndepărtate colțuri. După ce am terminat de curățat, va trebui să ținem ușile deschise, pentru a ne asigura că rafurile se usucă perfect.

Gospodinele istețe pun cretă în dulap: trucul care rezolvă o problemă enervantă

În al doilea rând, trebuie să verificăm ambalajele alimentelor, în special a celor deja deschise. Din nou, va trebui să verificăm atent, în special micile fisuri. Larvele pot găsi habitatul perfect chiar în interiorul celor mai ascunse spații. Când suntem siguri că toate pachetele sunt curate, le putem pune înapoi în cămară.

Capcane cu feromoni. La final, va trebui să instalăm în cămară așa-numitele capcane cu feromoni. Practic, acestea sunt niște benzi adezive, capabile să atragă moliile. Aceasta este cea mai simplă metodă de a elimina moliile. 

Vezi și:

 

 

Toarnă niște zaț de cafea în toaletă: rezultatul te va încânta și vei repeta mereu trucul

 

Cafeaua a devenit indispensabilă în viața de zi cu zi, încă de dimineață, când ne trezim. Este  o băutură esențială, cu care ne începem ziua, pentru o doză de energie.

Odată ce cafeaua a fost preparată și servită, ne rămâne zațul, care, de obicei, se aruncă. Puțini știu că putem folosi zațul de cafea în unul dintre cele mai importante locuri din locuința noastră - baia. 

Adevărata și singura cafea aromată este cea produsă prin prăjire și preparată la ibric sau la aparatul mocca.  Aroma sa este unică și ne lasă cadou  zațul pe care îl putem refolosi. 

Nu arunca niciodată rujurile vechi. Le poți oferi a doua șansă și crea nuanțe noi. Ai nevoie doar de inspirație 

Pune cinci-șase linguri de zaț de cafea într-un litru de apă caldă. Apoi turnați totul în toaletă și lăsați să acționeze câteva minute. Apoi trageți apa!

Această metodă vă scapă și de toate mirosurile neplăcute. Pentru a menține rezultatul obținut și a-l face de durată, repetați această acțiune la fiecare zece zile.

Aveți grijă să nu păstrați zațul de cafea prea mult timp, deoarece acesta poate mucegăi. 

 

Zațul de cafea este util și la alte treburi casnice   

 

Curățați vasele și tigăile -  Așezați puțin zaț pe fundul cratiței și frecați bine cu un  burete. 

Spălați-vă părul - Vă puteți spăla și părul cu zaț de cafea și veți scăpa de fixativ și reziduurile de șampon uscat. De asemenea, zațul face părul moale și neted. Fii atent când ai părul deschis la culoare, deoarece cafeaua îți poate înălbi părul. Clătii-vă bine părul după ce v-ați spălat cu zaț de cafea.

Pune mai multe boluri cu oțet în diferite locuri din casă: vei scăpa de o problemă neplăcută cât ai zice pește

Desfundați chiuveta - În cele din urmă, zațul de cafea face minuni și la o chiuvetă înfundată. Puneți zațul de cafea în chiuvetă, apoi turnați peste el detergent de vase și apă clocotită. Cu toate acestea, nu utilizați prea des acest truc. pentru a evita deteriorarea chiuvetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?