Gospodinele cu experiență pun zahăr în frigider. Motivul te va surprinde
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Gospodinele cu experiență pun zahăr în frigider. Motivul te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
Gospodinele cu experiență pun zahăr în frigider. Motivul te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
De ce unele gospodine pun zahăr în frigider? 

Zahărul trebuie păstrat într-un loc uscat și răcoros, ferit de produsele care au un miros puternic. Poate sta cu ușurință la temperatura camerei într-o pungă de hârtie. 

Zahărul va rezista mai mult în frigider? Nu! Dimpotrivă, va începe rapid să se lipească și poate mirosi ca alte alimente.

De ce aluatul cu drojdie nu crește: gospodinele cu experiență au dezvăluit principalele greșeli

Atunci de ce să-l pui în frigider? Se dovedește că doar câteva cuburi (sau linguri) de zahăr, puse în frigider, vor acționa ca un absorbant de umiditate și miros.

Datorită lor, alte produse vor rămâne proaspete și gustoase mai mult timp. Acesta este un remediu casnic eficient pentru a reduce creșterea microorganismelor și pentru a preveni alterarea alimentelor.

Unele gospodine pun frunze de dafin în frigider

Dafinul este o plantă magnifică, care are zeci de proprietăți. De exemplu, din frunzele de dafin poți face infuzii și ceaiuri, care combat durerile abdominale. De asemenea, cu frunzele de dafin poți parfuma întreaga casă sau optimiza zeci de rețete.

Frunzele de dafin pot fi folosite și pentru frigider. Motivul este simplu: planta de dafin este capabilă să parfumeze interiorul aparatului electrocasnic.

Dacă vei amesteca cartofii fierți cu două ingrediente, toată familia va fi sătulă și fericită

Ai observat că, uneori, când deschizi ușa frigiderului apar mirosuri neplăcute? Există alimente care răspândesc un miros foarte intens, nu neapărat legat de starea corectă de conservare. Să ne gândim la brânză.

Pentru a rezolva problema, poți folosi frunze de dafin. Trebuie doar să pui câteva frunze de dafin pe diferitele rafturi ale frigiderului și să le lași câteva zile.

Metoda ar putea fi combinată și cu bicarbonatul de sodiu, care este foarte util și împotriva mirosurilor neplăcute, datorită acțiunii sale absorbante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel