Gospodinele cu experiență nu folosesc, niciodată, vara balsam de rufe. Iată explicația
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 21 iul 2022, 21:15
WhatsApp
Gospodinele cu experiență nu folosesc, niciodată, vara balsam de rufe. Iată explicația. Sursa - Pexels
Gospodinele cu experiență nu folosesc, niciodată, vara balsam de rufe. Iată explicația. Sursa - Pexels
Tuturor ne place mirosul plăcut și senzația moale pe care balsamul le lasă pe haine.

Multe persoane sunt obsedate de mirosul frumos și atingerea moale a hainelor și nu renunță niciodată la balsamul de rufe. Însă, gospodinele cu experiență spun că balsamul de rufe nu ar trebui să fie folosit niciodată în lunile de vară și există un motiv serios pentru asta.

Gospodinele cu experiență țin o periuță de dinți lângă mașina de spălat: un truc util, pe care îl vei încerca și tu

Balsamul de rufe împiedică țesăturile să absoarbă umezeala. Prin urmare, pijamalele noastre sau tricoul în care dormim, atunci când este cald, nu vor absorbi transpirația.

Astfel, ne vom trezi plini de transpirație. De aceea, este o idee bună să evitați folosirea balsamului de rufe atunci când spălați pijamalele și cearșafurile în timpul verii. 

 

BONUS. Usucă rapid hainele abia spălate cu aceste metode: vei putea îmbrăca, imediat, rochia preferată

 

Majoritatea dintre noi s-au aflat în situația, în care ne dorim să îmbrăcăm o anumită haină, dar acest lucru este imposibil deoarece abia ai scos-o din mașina de spălat. Dar există mai multe modalități de uscare rapidă a hainelor.

Sau am nimerit sub o ploaie și nu mai avem timp să așteptăm ca haina să se usuce. În astfel de cazuri, primul lucru la care ne gândim este să folosim un uscător de păr. Dar această metodă nu este foarte eficientă, deoarece puterea uscătorului de păr nu este suficientă pentru a usca rapid lucrurile.

Gospodinele cu experiență păstrează cafeaua în frigider. Secretul lor a fost dezvăluit

Există câteva trucuri utile, care ne ajută să uscăm hainele umede în doar câteva minute.

Folosiți un prosop. Luați un prosop mare și pufos și așezați îmbrăcămintea umedă deasupra. Rulați prosopul strâns cu hainele înăuntru.

Răsuciți prosopul: începeți de la un capăt, rulați până când întregul prosopul este răsucit strâns. Apoi stoarceți excesul de apă din haine și în prosop. Dacă acest truc nu elimină toată apa pentru prima dată, procedura se repetă cu folosirea unui alt prosop uscat.

Utilizați mașina de spălat. Pentru cei care au o mașină de spălat, cu funcția de „uscare a rufelor”, nu este nimic complicat: trebuie doar să dea mașinii de spălat „comanda” necesară.

Câteva modalități neobișnuite de folosire a fierului de călcat, pe care nu toată lumea le știe

Dacă mașina nu are uscător, atunci puteți utiliza funcția „stoarcere”. Cu toate acestea, nu puneți doar haina udă în cuva mașinii. Veți avea nevoie și de un prosop.

Folosiți un fier de călcat și un prosop. Așezați îmbrăcămintea umedă pe o masă de călcat și puneți un prosop subțire deasupra. Călcați prosopul ferm cu fierul fierbinte. Asigurați-vă că întoarceți haina astfel încât să fie călcată pe ambele părți.

Combinația dintre fierul de călcat și prosop canalizează o anumită căldură în țesătură, iar prosopul va absorbi o parte din umezeală.

Elimină rapid mirosul neplăcut din baie cu acest truc: bunicile noaste îl foloseau mereu

Nu puneți fierul de călcat direct pe o haină umedă. Acest lucru poate întinde și deteriora țesătura, uzând îmbrăcămintea. Dacă folosiți un fier de călcat pe hainele umede, folosiți întotdeauna un prosop pentru protecție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?