Gorbaciov are probleme mari de sănătate. Ajuns la 91 de ani, starea fostului lider sovietic s-a degradat periculos de mult
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mihail Gorbaciov
Mihail Gorbaciov
În vârstă de 91 de ani, Mihail Gorbaciov a fost diagnosticat cu diabet şi este supus dializei deoarece are probleme cu rinichii, a anunţat agenţia ucraineană Unian pe canalul său de Telegram.

Potrivit România TV, Fundaţia Gorbaciov a confirmat încă de pe 20 iunie că fostul preşedinte al URSS are probleme de sănătate,  precizând că suferă de o boală de rinichi și este în tratament și a legat starea actuală a politicianului de 91 de ani de vârstă.

Chiar și la această vârstă oe Gorbaciov îl urmăreşte ca un blestem dezintegrarea URSS, la 25 decembrie 1991. Sunt multe persoane în Rusia care continuă să-l considere personal responsabil pe Gorbaciov de ceea ce actualul preşedinte al Rusiei a numit cea mai mare catastrofă a secolului al XX-lea, potrivit unui material publicat anul trecut de Agerpres.

Nostalgicii comunismului sunt mereu dispuşi să-l acuze de trădare, iar în prezent pe reţelele sociale circulă materiale video despre consecinţele funeste pentru cetăţeni ale prăbuşirii URSS.

Însă Gorbaciov nu şi-a schimbat punctul de vedere. El continuă să creadă că o reformare a Uniunii Sovietice era posibilă, însă decizia liderilor rus, ucrainean şi belarus de a semna actul de deces al statului totalitar la finele anului 1991 a făcut această misiune imposibilă.

În prezent, Gorbaciov pledează pentru o maximă cooperare între fostele republici sovietice, inclusiv prin intermediul integrării economice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel