Google va investi în acest an 9,5 miliarde de dolari în birouri şi centre de date din Statele Unite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay
Google a anunţat miercuri că intenţionează să investească în acest an aproximativ 9,5 miliarde de dolari în birouri şi centre de date din Statele Unite, faţă de 7 miliarde de dolari anul trecut.

Google a spus că investiţia va crea cel puţin 12.000 de locuri de muncă cu normă întreagă în 2022 şi că se va concentra pe centre de date în mai multe state, inclusiv Nevada, Nebraska şi Virginia.

Planuri de a investi 9,5 miliarde de dolari în SUA în 2022

”Birourile și centrele de date Google oferă ancore vitale comunităților noastre locale și ne ajută să contribuim la economiile lor. În SUA, în ultimii cinci ani, am investit peste 37 de miliarde de dolari în birourile și centrele noastre de date din 26 de state, creând peste 40.000 de locuri de muncă cu normă întreagă. Aceasta se adaugă celor peste 40 de miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare pe care le-am investit în SUA în 2020 și 2021.

Astăzi anunțăm planuri de a investi aproximativ 9,5 miliarde USD în birourile și centrele noastre de date din SUA în 2022. Împreună cu aceste investiții, ne așteptăm să creăm cel puțin 12.000 de noi cu normă întreagă Google va avea locuri de muncă până la sfârșitul anului și alte mii printre furnizorii, partenerii și comunitățile noștri locali”, a transmis Sundar Pichai, CEO al Google și Alphabet pe blogul companiei Google.

Investiții pentru viitor

Compania va deschide un nou birou în Atlanta în acest an şi va extinde centrul de date din Storey County, Nevada, a adăugat acesta.

”Ar putea părea împotriva curentului să ne intensificăm investiţiile în birouri fizice, chiar dacă îmbrăţişăm mai multă flexibilitate în modul în care lucrăm. Cu toate acestea, credem că este mai important ca niciodată să investim în campusurile noastre…”, a spus Google într-un comunicat.

”Crearea de locuri de muncă și consolidarea comunităților”

”Astăzi lansăm și Raportul nostru de impact economic 2021 , care reflectă contribuția mai largă a Google la economie. Raportul arată că anul trecut am contribuit la furnizarea de 617 miliarde USD în activitate economică pentru milioane de întreprinderi, organizații nonprofit, creatori, dezvoltatori și editori americani.

În plus, economia aplicației Android a contribuit la crearea de aproape două milioane de locuri de muncă anul trecut, iar ecosistemul creativ al YouTube a susținut 394.000 de locuri de muncă în 2020”,  a transmis Sundar Pichai, CEO al Google și Alphabet. 

Anul trecut, Google a contribuit la furnizarea unor afaceri de 617 miliarde de dolari pentru întreprinderile, creatorii şi dezvoltatorii din SUA, conform raportului său de impact economic din 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel