Google Street View, amendat cu 100.000 de euro pentru colectarea de date private
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Google-Street-View
Google-Street-View

Compania americană Google va primi o amendă record de 100.000 de euro de la Comisia naţională de informatică şi de libertăţi (CNIL) din Franţa, pentru colectarea de date private prin serviciul Street View, transmite AFP.

„Este o amendă record, de când am obţinut dreptul de a impune sancţiuni financiare, în 2004“, a declarat şeful CNIL, Yann Padova, într-un interviu acordat publicaţiei franceze „Le Parisien“, citat de Money.ro.

CNIL a explicat că Google a promis că va şterge toate datele private colectate din 2007 şi până în prezent, dar s-a descoperit că „Google nu s-a abţinut de la utilizarea datelor identificate ale persoanelor individuale fără cunoştinţa lor“.

În Noua Zeelandă, gigantul de pe internet a afirmat că nu şi-a dat seama că dispozitivele de filmare montate pe maşini s-au conectat la reţelele wireless private - deschise în momentul când autovehiculele au trecut prin faţa caselor, chiar şi dacă în acel moment nu erau conectate la Internet. Anul trecut compania a recunoscut că automobilele sale au încălcat legile de protecţie a datelor în peste 30 de ţări, fiind demarate investigaţii în Germania, Australia, Spania şi Franţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel