Google Reader se închide la vară
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
google reader
google reader

Serviciul Google Reader, care aparține de compania Google, va fi închis începând cu data 1 iulie 2013, anunță Potrivit anunţului de pe blogul oficial al companiei Google, serviciul Google Reader va fi desfiinţat din cauza diminuării numărului de utilizatori, compania concentrându-se pe dezvoltarea unui număr mai mic de produse. Articolul de pe blog se intitulează "A second spring of cleaning"- "O a doua primăvară de curăţenie”.

Google Reader faciliteză descoperirea şi păstrarea tab-urilor pe site-urile favorite ale utilizatorilor. Este un serviciu înfiinţat de Google în anul 2005, prin care utilizatorii pot să urmărească şi să împartă ușor informaţiile noi care apar pe website-uri.

"Am lansat Google Reader în 2005 în efortul de a facilita descoperirea şi păstrarea tab-urilor pe site-urile favorite. În timp ce produsul are urmăritori loiali, de-a lungul anilor nivelul de utilizare a scăzut. Aşadar, pe 1 iulie 2013 vom retrage Google Reader", scrie pe blogul Google.

În cele trei luni şi jumătate rămase până la desfiinţarea platformei, utilizatorii îşi pot salva datele prin Google Takeout, care permite decărcarea unei copii a datelor stocate în produsele Google.

Utilizatorii Google Reader se împotrivesc acestei decizii și au inițiat petiții online, cu scopul de a strânge semnături pentru împiedicarea desfiinţării Google Reader. ”Vă rugăm să nu distrugeți această încredere. Sunteți o corporație mare și sunteți capabili să alocați 20% din timpul vostru pentru produsele care poate niciodată nu vor vedea lumina zilei”, semnează Don’t kill Google Reader (Nu ucideți Google Reader). Petițiile au trecut, deja, de 50.000 de semnături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel