Data publicării:

Google ne va corecta greșelile gramaticale

Autor: Liana Ganea | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Noua funcție de corectare gramaticală bazată pe AI din Google Search verifică fraze și propoziții şi le corectează pe loc. Şi Google Maps vine cu noutăţi!

De curând, Google a adăugat un corector gramatical în cadrul propriului motor de căutare online. Acesta va servi la verificarea construcţiei frazelor şi respectarea regulilor gramaticale în scris, relatează The Verge.

Atunci când sunt detectate erori în frazele introduse în bara de căutare, inteligența artificială va rescrie totul în mod corect, va sublinia greşelile și va afişa inclusiv explicaţii pentru frazele care nu respectă regulile gramaticale.

Corectorul poate fi accesat prin căutarea frazelor sau prin adăugarea „grammar check” la sfârșitul propoziției.

Momentan, funcția este disponibilă doar pentru limba engleză. Interesant este faptul că acest corector nu se va activa dacă frazele incită la ură sau sugerează conținut explicit.

Google a anunţat că va lansa instrumente noi pentru siguranța datelor utilizatorilor în mediul online.

Google Maps primeşte 3 funcţii noi

Google continuă să lanseze noutăţi în zona software. Iată 3 funcţii noi pentru Google Maps:

"Photorealistic Aerial View". Este vorba despre o modalitate de vizualizare din aer a peste 100 de repere şi atracţii turistice din metropole ca Barcelona, Londra, New York, San Francisco şi Tokyo.

Immersive View combină AI-ul cu Street View, imagini realizate de drone şi din satelit. Acest Immersive View a primit un teaser încă din luna mai, care explica modul în care utilizatorii pot "zbura" deasupra unei zone pentru a vedea cum arată în diferite momente ale zilei. 

Vor fi furnizate noi informaţii pentru rutele pentru ciclişti, prin compararea diferitelor trasee. Datele vor indica panta rutei respective şi vor indica în avans dacă urmează să întâlniţi trafic intens, scări sau dealuri abrupte.

Al treilea update are de-a face cu notificările cu privire la partajarea de locaţie. Google da următorul exemplu: să presupunem că mergi la concert cu un grup de prieteni. Dacă au ales deja să dea Share Location, poţi seta o notificare pentru adresa unde se ţine concertul, încât să afli imediat dacă au ajuns şi să vă întâlniţi rapid. Noutatea este că poţi seta şi o notificare pentru a vedea dacă au plecat de la concert, în caz că vă despărţiţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel