Google ia în considerare "taxarea" pentru rezultatele de căutare premium alimentate de inteligența artificială
Google se gândește să taxeze utilizatorii pentru rezultate "premium" de căutare pe internet bazate pe inteligență artificială (AI), potrivit unui raport.
Se vehiculează că gigantul tehnologic explorează mai multe idei cu privire la modul de utilizare a acestei tehnologii, inclusiv încorporarea unor instrumente de căutare îmbunătățite ca parte a serviciilor sale de abonament premium.
Conform propunerilor, principalul motor de căutare al Google va rămâne gratuit, iar conținutul suplimentar va fi disponibil pentru cei care plătesc o taxă, au declarat surse pentru Financial Times.
Anunțurile ar continua să apară alături de rezultatele căutărilor, chiar și pentru abonați, potrivit raportului.
Potrivit estimărilor, peste un miliard de persoane utilizează lunar instrumentul de căutare.
Google percepe deja taxe pentru anumite funcții, cum ar fi spațiul de stocare suplimentar și serviciul "AI Premium", care oferă acces la noul său asistent Gemini AI în Gmail și Docs.
Dar aceasta ar marca prima dată când oricare dintre produsele de bază ale companiei ar fi puse în spatele unui paywall.
Inginerii au lucrat la dezvoltarea unor instrumente îmbunătățite de inteligență artificială
Financial Times a declarat că a fost informat de trei surse din cadrul Google cu privire la aceste propuneri.
Acesta a afirmat că inginerii au lucrat la dezvoltarea unor instrumente îmbunătățite de inteligență artificială, dar directorii nu au decis încă dacă și când vor lansa această funcție.
Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Sky News: "Nu luăm în considerare o experiență de căutare fără reclame. Așa cum am făcut-o de multe ori înainte, vom continua să construim noi capacități și servicii premium pentru a ne îmbunătăți ofertele de abonament în cadrul Google".
El au adăugat: "Nu avem nimic de anunțat în acest moment."
Aceasta survine pe fondul unei concurențe intense între firmele de tehnologie în ceea ce privește inteligența artificială și modul de utilizare a acesteia, unii comentatori acuzând Google că se străduiește să țină pasul cu rivali precum ChatGPT.
Luna trecută a ieșit la iveală faptul că firma a decis să restricționeze chatbotul său AI Gemini de la a răspunde la întrebări legate de alegeri în unele țări, din cauza preocupărilor legate de informațiile furnizate utilizatorilor.
În februarie, Google a oprit, de asemenea, instrumentul de la generarea de imagini, în urma unor plângeri privind reprezentări istorice "inexacte" ale oamenilor, conform Sky News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News