Google a blocat conturile YouTube ale Consiliului Federației Ruse. Decizia luată de ruși
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Szabó Viktor/ Pexels
Fotografie de la Szabó Viktor/ Pexels
Potrivit Consiliului Federației Ruse, conturile sale de YouTube au fost blocate din cauza sancțiunilor și toate videoclipurile au fost șterse fără nicio posibilitate ca acestea să fie restaurate.

Mișcarea Google de a bloca conturile YouTube ale Consiliului Federației Ruse (camera superioară a parlamentului) nu va duce la interzicerea platformei de găzduire video în Rusia, a declarat Andrey Klishas, ​​președintele Comisiei pentru legislație constituțională a Consiliului Federației Ruse, pentru TASS.

Întrebat dacă decizia Google ar putea duce la interzicerea YouTube la nivel național, senatorul rus a spus: ”Nu. Trebuie să ne promovăm propriile platforme și să le facem confortabile pentru utilizatorii interni”.

Klishas a adăugat că situația nu va afecta în niciun fel activitățile Consiliului Federației pe frontul informațional.

Potrivit camerei superioare, conturile Consiliului Federației Ruse aveau peste 200.000 de abonați și conțineau 20.000 de videoclipuri, inclusiv fluxuri live ale ședințelor de la Consiliul Federației, comitetele acestuia și diferite forumuri, precum și observațiile senatorilor cu privire la probleme stringente și programe educaționale despre istoria Federației.

Citește și:

TikTok, Telegram, Zoom, Discord şi Pinterest, sancționate de Kremlin

Într-o declaraţie emisă de Roskomnadzor, aceasta afirmă că măsurile au fost luate după ce respectivele companii nu s-au conformat cererii de retragere a conţinuturile ilegale, şi vor rămâne în vigoare până la îndeplinirea acestei solicitări, fără a preciza concret care sunt măsurile decise.

Google şi companii IT care gestionează reţele de socializare, inclusiv Facebook şi Twitter, au primit în mod repetat amenzi în Rusia pentru încălcarea legislaţiei ruse asupra conţinuturilor interzise şi a noii legislaţii care incriminează difuzarea de ştiri false despre armata rusă, în contextul operaţiunii militare speciale desfăşurate de aceasta împotriva Ucrainei.

Cele mai recente amenzi au fost aplicate săptămâna aceasta de instanţe ruseşti serviciului american de live streaming Twitch 2 (două milioane de ruble - 33.000 de dolari) şi serviciului de mesagerie Telegram (11 milioane de ruble - 179.000 de dolari).

TikTok, nouă funcție. Vei putea distribui poveștile pe Facebook și Instagram

O nouă funcție a TikTok le permite creatorilor să partajeze povești TikTok pe Facebook și Instagram.

Facebook și Instagram încearcă de ceva vreme să cloneze câteva din funcțiile pe care le are TikTok, mai exact poveștile, însă TikTok vine cu o veste importantă. O nouă funcție care va fi lansată de TikTok va permite creatorilor să-și distribuie filmulețele pe Facebook sau Instagram. Se pare că TikTok testează această funcție de anul trecut, iar acum a fost lansată, scrie TechCrunch.

Se pare că există posibilitatea ca nu toți utilizatorii să o vadă în propria aplicație deoarece funcția a fost lansată recent. Schimbarea ar putea oferi conținutului TikTok o vizibilitate sporită pe platformele Meta, deoarece gigantul tehnologic a lucrat pentru a reduce videoclipurile TikTok recirculate în Reels. 

Repostarea poveștilor TikTok, totuși, ar putea fi o nouă modalitate pentru creatorii TikTok de a-și împărtăși munca cu adepții de pe alte rețele sociale, fără a fi nevoiți să concureze pentru atenție cu Reels-urile.

Caracteristica, descoperită pentru prima dată în modificările făcute de compania de informații despre produse Watchful.ai, introduce o nouă interfață de partajare pentru Poveștile TikTok. Anterior, utilizatorii își puteau împărtăși poveștile TikTok direct prietenilor TikTok atingând fotografia lor de profil în foaia de partajare care apare când faceți clic pe meniul cu trei puncte dintr-o poveste. Aceeași interfață permite utilizatorilor să salveze videoclipurile pe dispozitivul lor, să le șteargă sau să modifice setările de confidențialitate.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel