Goji, fructul minune sau al longevității
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
goji
goji

Denumit şi fructul longevităţii , Goji , este considerat pe bună dreptate , o veritabilă comoară a naturii . De mii de ani , Goji ocupă un loc de cinste în medicina tradiţională chineză , iar astăzi este numit - superfructul. 

Autor : Istrate Elena - Angela

Proprietăţile fructelor Goji sunt :

1. Au cel mai mare conţinut de antioxidanţi care te întineresc - potrivit celor mai recente studii , Goji este fructul cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi care au grijă de elasticitatea pielii tale.

2. Întăreşte sistemul imunitar şi creşte nivelul de energie - datorită conţinutului foarte ridicat de vitamine , minerale şi alte substanţe vitale , ajută la menţinerea sănătăţii.

3. Au mai multă vitamina C decât citricele - sunt o sursă preţioasă de vitamine precum : A , B1 , B2 , B6 şi E.

4.Te apară de radiaţiile solare şi protejeză ochii - Goji conţine aminoacizi şi o gamă largă de carotenoizi cu efect puternic antioxidant şi de fotoprotecţie solară , printre care betacarotenul şi luteina.

5. Ajută inima să funcţioneze la parametri optimi - Goji reglează tensiunea arterială şi scad nivelul colesterolului rău.

6.Contribuie la menţinerea unui sistem nervos sănătos - Goji contribuie la producerea colinei, un nutrient esenţial care combate boala Alzheimer.

7. Goji - un tonic sexual 8 . Întăresc oasele şi ligamentele - Datorită conţinutului ridicat în minerale, în special calciu protejează sănătatea oaselor. Este recomandat să-l introduci în alimentaţia ta zilnică fie în cerealele de dimineaţă, iaurt, terci de ovăz sau ca gustare între mesele principale. Un mic pumn de Goji (10-30 grame) asigură necesarul zilnic de vitamine şi nutrienţi. Găseşti fructe Goji la magazinele cu produse naturiste şi în supermarketuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel