Data publicării:

Gogoși rusești cu măr. Rețeta perfectă de toamnă. Gust senzațional!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Gogoșile rusești cu măr sunt perfect pentru începutul de toamnă. Iată cum se prepară această rețetă.

Gogoși rusești cu măr

Ingrediente

10 linguri făină
2 linguri zahăr
130 ml apă
2 buc mere
1 buc ouă
10 gr zahăr vanilat
5 gr praf de copt
după gust coajă de lămâie
praf de sare
500 ml ulei
1 lingură zahăr pudră

Vezi și: Clătite norvegiene. Rețeta delicioasă de Pannekaker

GOGOȘI pufoase umplute cu CIOCOLATĂ. Sunt prea bune! Rețeta fabuloasă

Cum se prepară

Pregătirea aluatului durează 5 minute. Puneţi ingredientele uscate, apoi cele pe “umede” şi râdeţi merele curăţate direct în aluat, apoi amestecaţi totul. Gata aluatul! Încingeţi uleiul într-o cratiţă mai adâncă şi, când e gata de prăjit, lăsaţi focul mic, potrivit gatesc.ro.

Cu o lingură, puneţi aluat în cratiţă şi prăjiţi gogoşile pe ambele părţi, până se rumenesc frumos. Scoateţi gogoşile cu o spumieră pe o farfurie pregătită cu şervete de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi mutaţi-le într-un bol, pudraţi-le cu zahăr, dacă vreţi, şi serviţi-le. Cei dragi vor fi încântați și veți repeta rețeta.

BONUS: Gogoși libaneze

Ingrediente

- 8 căni făină
- 1 l iaurt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 500 ml de ulei pentru prăjit
- sirop făcut din părţi egale de apă şi zahăr (sau 200 gr de zahăr pudră).

Vezi și: De ce să pui cola în aluatul de gogoși. Trucul cu rezultate de excepție

Cum se prepară

Făina se amesteca cu iaurtul şi bicarbonatul şi se bat bine 2-3 minute cu furculiţa, retete-online.ro. Într-o oală sau un vas mai adânc se pune uleiul pentru a prăji gogoşile într-o baie de ulei. Se încălzeşte baia de ulei bine şi se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, punându-l în uleiul încins.

Bilele se vor umfla repede şi vor rezulta gogoşi mici. Se scot de îndată ce se coc. Se pun pe o hârtie absorbantă să se scurgă, apoi se toarnă peste ele siropul gros de zahăr, rece. Se servesc fierbinţi. Se pot tăvăli prin zahăr pudră, în loc de a le însiropa, în funcție de preferințele celor care le servesc.

Vezi și: GOGOȘI ungurești. Desertul PUFOS și AROMAT. Rețeta banală, dar delicioasă

Gogoși italiene din aluat de pizza. Sunt absolut demențiale. Încearcă și tu rețeta de "Zeppole"!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel