Gogoși italiene din aluat de pizza. Sunt absolut demențiale. Încearcă și tu rețeta de "Zeppole"!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Gogoșile italiene din aluat de pizza sau "Zeppole" așa cum sunt numite sunt delicioase. Unde mai pui că se fac ușor. Iată rețeta.

Ingrediente

- 250 g făină
- 150 ml apă călduţă
- 1/2 linguriţă sare
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriţă drojdie uscată/ 1 linguriţă drojdie proaspătă

- 2 linguri zahăr
- zahăr pudră
- ulei pentru prăjit

Vezi și: REȚETA ECONOMICĂ de PRĂJITURĂ CU MERE. Clasic, delicios și ieftin!

Cum se prepară

Combină cele 2 linguri de zahăr cu drojdia uscată sau proaspătă, după caz, şi cu apă călduţă. Las-o deoparte 5 minute dacă lucrezi cu drojdie uscată, să fii sigur că se activează. Combină făina cu sarea, apoi fă o gaură în centrul făinii şi toarnă ingredientele lichide, urmate de uleiul de măsline.

Frământă aluatul pentru 7-10 minute, până când devine elastic şi deloc lipicios la mână. Dacă totuşi simţi nevoia, mai adaugă puţină făină. Odată ce ai frământat bine aluatul, dă-l să crească la cald pentru 30 de minute, potrivit retetepractice.ro.

Scoate apoi bila de aluat de pizza pe blatul bine înfăinat şi întinde-l uşor cu degetele, cât să rămână totuşi gros (1-1.5 cm). Taie fâşii din aluat, apoi taie perpendicular fâşiile. Prăjeşte gogoşile în baie de ulei şi trece-le prin zahăr pudră imediat ce le scurgi de ulei.

Vezi și: Boi pe moare. Rețeta tradițional românească care te va surprinde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel