Glume din Rusia: Numele adevăratului preşedinte rus începe cu P şi se termină cu N, dar nu este Putin
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Glume din Rusia: Numele adevăratului preşedinte rus începe cu P şi se termină cu N, dar nu este Putin / Foto: Kremlin.ru
Glume din Rusia: Numele adevăratului preşedinte rus începe cu P şi se termină cu N, dar nu este Putin / Foto: Kremlin.ru
Comentatorii ruşi încep să glumească pe seama faptului că adevăratul președinte al Rusiei nu ar fi Vladimir Putin.

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evghenii Prigojin, care ieri a fost filmat în timp ce își lua rămas bun de la foștii deținuți care și-au executat contractele în Ucraina, este considerat noul preșsedinte al Rusiei.

VEZI ȘI: Prigojin eliberează pușcăriașii care au luptat în Ucraina. "Nu beți, nu consumați droguri, nu violați bărbați, purtați-vă bine" - Video

Yaroslav Trofimov de la Wall Street Journal scrie că unii comentatori ruși au început să glumească că Prigojin este adevăratul lider al țării, nu Vladimir Putin.

"Comentatorii ruşi încep să glumească pe seama faptului că numele adevăratului preşedinte rus începe cu P şi se termină cu N, dar nu este Putin. Prigojin este cu siguranţă peste tot în mass-media de stat, criticând guvernatorii şi generalii şi cerând, în esenţă, înlăturarea lui Gherasimov (şeful Statului Major rus - n.r.)", spune Yaroslav Trofimov, corespondent extern al cotidianului The Wall Street Journal.

Fondatorul Grupului Wagner a criticat anterior Ministerul Rus al Apărării pentru performanța sa în Ucraina și i-a lăudat pe mercenarii Wagner drept cea mai capabilă forță de luptă a țării. Într-un videoclip publicat la sfârșitul lunii decembrie și filmat în apropierea orașului Bakhmut din regiunea Donețk, doi soldați  Wagner sunt văzuți insultându-l pe șeful Statului Major, Valery Gerasimov.

The Guardian nu a putut verifica în mod independent filmările, dar când a fost întrebat despre videoclip de către jurnaliştii ruşi, Prigojin a părut să-şi exprime aprobarea pentru acţiunile soldaţilor, spunând că a călătorit la Bakhmut pentru a-i întâlni.

"Băieții mi-au cerut să le transmit că atunci când stai într-un birou cald, problemele primei linii sunt greu de auzit", a spus Prigojin într-o declarație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel