Data publicării:

Giurgiu: Societatea de servicii publice din municipiul reşedinţă se pregăteşte pentru intervenţia pe timp de iarnă

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Economie
WhatsApp
Directorul SC Giurgiu Servicii Publice S.A., Adrian Răcaru, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că societatea sa, care aparţine de primăria municipiului reşedinţă, este pregătită pentru intervenţia de iarnă cu trei sute de tone de sare, o sută de tone de nisip, utilaje şi aproximativ o sută de angajaţi.

"Potrivit informărilor meteo transmise de ANM, din această după-amiază şi la Giurgiu temperaturile vor scădea foarte mult, vor fi intensificări ale vântului şi sunt aşteptate precipitaţii mixte. Noi am luat măsuri din timp pentru intervenţia în perioada anotimpului rece şi dacă iarna trecută am consumat trei sute de tone sare şi pentru acest an, dar într-o fază incipientă, pentru că nicio o iarnă nu seamănă una cu alta, ne-am aprovizionat cu trei sute de tone de sare, o sută de tone de tone de nisip şi 5,5 tone clorură de calciu, urmând să suplimentăm dacă este cazul. Totodată, dispunem şi de utilaje proprii, închiriate, dar suntem în curs de finalizare a licitaţiei pentru alte 31 de utilaje dintr-un total de 37 de utilaje necesare", a declarat Adrian Răcaru, citează Agerpres.

El spune că licitaţia pentru achiziţia şi închirierea de utilaje pentru intervenţia pe timp de iarnă se va încheia în următoarele două zile. Deocamdată, societatea dispune de un tractor, o sărăriţă, o automăturătoare şi două utilaje grele.

În plus, cei aproximativ o sută de angajaţi ai societăţii sunt pregătiţi să intervină în caz de polei sau căderi de zăpadă conform unui plan de intervenţii, municipiul fiind împărţit pe patru zone de acţiune.

Potrivit unei atenţionări meteo transmise de ANM în perioada 29 octombrie-1 noiembrie, în judeţul Giurgiu este aşteptată o vreme deosebit de rece. Vor fi intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel