Giurgiu: Aproximativ şapte tone de ambrozie colectate în cadrul campaniei de combatere a respectivei plante
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Aproximativ şapte tone de ambrozie au fost colectate de primăriile şi locuitorii judeţului Giurgiu, de pe o suprafaţă totală de 16,7 hectare, în cadrul campaniei de combatere a acestei plante invazive. 

'În lunile septembrie şi octombrie, la nivelul judeţului Giurgiu s-a desfăşurat o amplă campanie de combatere a plantei invazive ambrozia, care poate provoca alergii şi alte probleme de sănătate oamenilor. În urma acestei campanii a fost adunată şi predată centrelor de salubrizare cantitatea totală de 6.950 de kilograme de plantă care a fost combătută de pe o suprafaţă totală de 16,7 hectare. Au fost şi localităţi care s-au implicat activ, dar şi localităţi în care implicarea a lăsat de dorit', a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Giurgiu, Ramona Luca.

Ea a precizat că în localitatea Bolintin Vale a fost colectată cantitatea de 850 de kilograme de plantă de pe o suprafaţă totală de zece hectare, la Letca Nouă cantitatea a ajuns la 2.000 de kilograme pe o suprafaţă totală de trei hectare. Au fost şi localităţi din apropierea fluviului Dunărea, precum Gostinu, unde planta invazivă nu şi-a făcut apariţia, aceeaşi situaţie fiind şi la Roata de Jos.

Ramona Luca a adăugat că ambrozia a fost depistată inclusiv în municipiul Giurgiu, unde a fost combătută de pe o suprafaţă de 3,2 hectare, cantitatea totală de plantă predată operatorului de salubrizare fiind de 1.000 de kilograme. Prefectura Giurgiu a iniţiat organizarea unor comisii de control din care fac parte specialişti de la Direcţia Agricolă şi de la Garda de Mediu care vor merge în controale în teren pentru a identifica această plantă şi, acolo unde nu a existat implicarea primăriilor sau a cetăţenilor, vor fi aplicate amenzi contravenţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel