Giuliani, avocatul lui Trump care i-a scris lui Iohannis, în România. Dancu: Când s-a decis vizita
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Trump
Trump
Consulul general al României la New York, avocatul Cătălin Dancu, a declarat la Interviurile DC News că avocatul lui Trump, Rudolph Giuliani, va veni în București pentru  conferințe pe teme de securitate. 

Cătălin Dancu  a spus că i se pare firesc ca Rudoplh Giuliani să se exprime despre România, având în vedere că va veni în curând la București, referindu-se la scrisoare pe care acesta i-a trimis-o lui Klaus Iohannis referitor la justiție.

"Mi se pare un lucru destul de firesc, dar pe dumneavoastră v-a frapat pentru că vine din partea unei mari personalități americane. Giuliani este erou american după atentatele de la 11 septembrie. Este o icoană în New York. Este unul dintre cei mai buni specialiști americani în domeniul de securitate. Vă pot spune că am fost contactat de reprezentații săi pentru organizarea la București a două conferințe cu tema protecției datelor cu ocazia preluarii președinției Consiliului UE de către România”, a spus Cătălin Dancu.

Americanii, interesați de protecția datelor României

Cătălin Dancu a adăugat că Rudolph Giuliani va veni în România înainte ca țara noastră să preia președinția Consiliului UE. "Americanii sunt foarte preocupați ca România să nu devină o țintă în domeniul cyber și Guliani, care are și o firmă specilizată, vrea să vină la București pe această temă. Cred că va veni până ala sfârșitul anului", a adăugat consulul.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor.

Iată aici discuția cu Cătălin Dancu, consulul României la New York:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel