Giulgiul din Torino este autentic, potrivit ultimului studiu
Misterul Giulgiului din Torino, pânza de in în care se presupune că Isus a fost înfăşurat după moarte, pare a fi elucidat, graţie unui studiu recent care demontează orice suspiciune de fals care plana asupra sa.
Imaginea chipului uman care este imprimată pe celebrul giulgiu de la Torino nu poate fi decât a lui Iisus, spun cercetătorii Agenţiei Naţionale pentru Noi Tehnologii, Energie şi Dezvoltare Economică Sustenabilă, citaţi de Daily Mail. Un studiu amănunţit a scos la iveală că imaginea a fost imprimată pe bucata de pânză sub acţiunea unei raze UV atât de puternică, încât aceasta nu ar putea fi decât de origine supranaturală.
De-a lungul timpului, scepticii au pus la îndoială faptul că, după răstignire, Iisus ar fi fost înfăşurat în această pânză, şi cu atât mai puţin că imprimeul ce reprezintă un chip uman ar fi fost cel al Mântuitorului. Multă vreme s-a susţinut că materialul măsurând aproape patru metri lungime şi un metru lăţime ar fi un fals datând din Evul Mediu.
Specialiştii de la Agenţia pentru Dezvoltarea Economică şi noi Tehnologii (ENEA) din Italia au încercat vreme de ani de zile să desluşească misterul Giulgiului din Torino şi au ajuns la concluzia că modul prin care ar fi fost imprimată imaginea lui Iisus pe pânză depăşeşte cu mult nivelul de dezvoltare tehnologică din orice vremuri. Pânza a fost imprimată prin pulsarea de raze luminoase, asemănătoare celor ultraviolete de o intensitate inexplicabilă, motiv pentru care se crede că ar fi de origine divină.
"Rezultatele ilustrează că pulsarea direcţionată a unei radiaţii UV poate imprima o bucată de pânză, aşa cum este şi cazul Giulgiului din Torino, unde imaginea este chiar chipul lui Iisus", declară specialiştii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News