Giorgia Meloni exultă după ce Matteo Messina Denaro, cel mai căutat lider al mafiei italiene, a fost arestat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Prima întâlnire între Meloni şi liderii UE la Bruxelles. Tema discuțiilor
Prima întâlnire între Meloni şi liderii UE la Bruxelles. Tema discuțiilor
Cel mai căutat lider al mafiei din Italia, Matteo Messina Denaro, a fost arestat în Sicilia după 30 de ani de fugă, transmite BBC. Premierul Giorgia Meloni a transmis un mesaj.

Messina Denaro a fost reţinut într-o clinică privată din capitala Siciliei, Palermo, unde urma un tratament pentru cancer. Denaro se presupune că este un şef al celebrei grupări Cosa Nostra şi a fost judecat şi condamnat la închisoare pe viaţă în lipsă în 2002 pentru numeroase crime. Printre infracţiunile pentru care a fost condamnat se numără răpiri, tortură şi crime.

În arestarea sa au fost implicaţi peste 100 de membri ai forţelor armate. Presa italiană a scris că Messina Denaro a fost prins chiar înainte de ora locală 10:00 şi dus într-o locaţie secretă de către carabinieri. Se pare că mersese la clinică sub un nume fals pentru un tratament de chimioterapie.

Premierul italian Giorgia Meloni a declarat că arestarea celui mai căutat lider al mafiei reprezintă o lovitură majoră pentru crima organizată.

Ultima mare arestare fusese făcută în 2021. Maria Licciardi a fost reţinută atunci 

Poliţia italiană a arestat o femeie, despre care procurorii spun că ar fi şefa grupării mafiote Camorra din Napoli, în august 2021. Femeia a fost arestată pe aeroportul Ciampino din Roma. Ea urma să plece în Spania pentru a-şi vizita fiica, au informat duminică mass-media italiene.

Aceasta este suspectată de asociere cu mafia şi extorcări. Ministrul de interne de la acea vreme, Luciana Lamorgese, i-a felicitat pe poliţişti pentru arestarea ei.

Femeia, cunoscută ca "a piccerella" în dialectul local ("cea mică" ) ar fi condus influentul clan Camorra din Napoli, unde mafia se concentrează pe traficul cu droguri.

Unul dintre fraţii săi trebuia să preia conducerea grupului din zonă în anii 1980, dar el a decedat în închisoare, spune scriitorul şi jurnalistul Roberto Saviano, expert în mafia italiană, conform ziarului Corriere della Sera.

Femeia ar fi preluat rolul de cap al mafiei din Napoli împreună cu alţi doi fraţi ai săi, susţinea Saviano, potrivit căruia cei trei erau cunoscuţi pentru măsurile de precauţie şi cruzimea lor.

Potrivit presei italiene, Licciardi este suspectată de mai multe infracţiuni, inclusiv crimă, extorcare şi fraudă. Ea a fost deja condamnată. În 2009 a ieşit din închisoare după ispăşirea unei sentinţe de opt ani privare de libertate.

Sindicatul criminal Camorra este considerat mai brutal chiar decât grupările 'Ndrangheta din Calabria şi Cosa Nostra, potrivit dpa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel