Giorgia Meloni, ameninţată: Te omor şi pe tine, şi pe fiica ta! Sunt dispus să stau 40 de ani la închisoare
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a primit ameninţări cu moartea.

Giorgia Meloni a fost amenințată de un cetăţean italian în vârstă de 27 de ani, domiciliat în provincia Siracuza (Sicilia), cu privire la măsura anulării Venitului de cetăţenie (Reddito di cittadinanza) pentru persoanele apte de muncă, scrie Rador, citând Rotalianul.

Bărbatul a ameninţat-o prin intermediul mai multor mesaje publicate pe reţelele de socializare că o va ucide nu doar pe ea, ci şi pe fiica ei, a fost identificat şi este acum cercetat pentru violenţă privată agravată împotriva primului ministru, relatează ANSA.

"Măcar acolo mi se dă de mâncare"

"Dacă anulezi venitul de cetăţenie, te omor şi pe tine, şi pe fiica ta!", "Vorbesc serios, opreşte-te cu chestia asta de a elimina venitul de cetăţenie, altfel te omor, înţelegi?", "Nu glumesc, sunt dispus să stau 40 de ani la închisoare, măcar acolo mi se dă de mâncare", "Trebuie să moară ea şi fiica ei", sunt doar câteva dintre mesajele bărbatului publicate de pe un cont fals.

Autorul ameninţărilor la adresa premierului Giorgia Meloni a fost identificat de Poliţia poştală şi de comunicaţii.

La dispoziţia Procurorului din Siracuza, personalul Poliţiei Poştale din Sicilia şi agenţii Digos din Siracuza au efectuat o percheziţie la locuinţa tânărului. Au fost sechestrate dispozitive electronice şi în urma percheziţiei informatice poliţiştii au avut confirmarea că profilul de pe care au fost trimise mesajele aparţinea suspectului. Bărbatul este cercetat pentru violenţă privată agravată.

Partidul "Fratelli d'Italia" respinge cu indignare ameninţările grave şi invită toate forţele politice să se solidarizeze şi să facă la fel.

Venitul de cetăţenie

Venitul de cetăţenie (Reditto di cittadinanza) ar descuraja oamenii să-şi caute de lucru, susţine coaliţia de dreapta. De anul viitor, persoanele apte de muncă vor putea beneficia de acest program maxim opt luni, iar de la 1 ianuarie 2024 se va renunţa la program.

Desfiinţarea Venitului de cetăţenie, formă de ajutor social acordată de guvern persoanelor cu o sursă foarte mică de venit, a fost unul dintre subiectele fierbinţi ale campaniei electorale din Italia. ISTAT, biroul italian de statistică, a estimat că măsura a salvat până acum de la sărăcie un milion de oameni.

Citește și:

Mașina unui diplomat italian a fost incendiată la Atena. Meloni: Atacul ”a fost probabil de origine anarhistă”

Autoritățile italiene au declarat că oficialul de la ambasada Italiei este Susanna Schlein, diplomat de carieră și sora proeminentei legiuitoare italiene, Elly Schlein.

O mașină a fost distrusă, în timp ce un al doilea vehicul a suferit avarii limitate, când un dispozitiv incendiar a explodat vineri dimineața în garajul locuinței diplomatului, dintr-o suburbie de nord a Atenei. Nimeni nu a fost rănit în incident.

Premierul Italiei, Georgia Meloni, i-a transmis mesaje de solidaritate oficialului și și-a exprimat ”profundă îngrijorare” și ”simpatie”. Atacul ”a fost probabil de origine anarhistă”, a adăugat ea într-un comunicat. ”Urmăresc chestiunea cu cea mai mare atenție”, a spus Meloni.

Atacul a fost condamnat și de ministrul italian de Externe, Antonio Tajani. ”Am sunat-o pe Susanna Schlein pentru a-mi exprima solidaritatea”, a scris el pe Twitter. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel