Gina Veveriţă, trainer NLP: Cine este şoferul "autobuzului" în care te-ai urcat? Nu lăsa Viaţa să te trăiască! Trăieşte-o TU pe ea!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Gina Veveriţă, Master Trainer NLP, Trainer Hipnoterapie
Gina Veveriţă, Master Trainer NLP, Trainer Hipnoterapie
Gina Veveriţă, trainer în Programare Neuro+Lingvistică de peste 20 de ani, spune că își poate educa mintea să aleagă emoțiile şi poate hotărî oricând cum să se simtă, într-o situaţie sau alta. Este ceea ce americanii numesc "being at cause".

Gina Veveriță este unul dintre pionierii NLP în România. Teoria ei este că gândul apare înainte de emoție, astfel că stări precum frica, furia și tristețea ar putea fi controlate, alese, în mod conștient. A vorbit, în exclusivitate la Spectacola TV, cu Georgiana Ioniţă despre tot ceea ce presupune aplicarea NLP în viaţa de zi cu zi, secretele din spatele autosugestiei, diferenţele dintre instinct şi intuiţie dar şi despre mai multe metode specifice prin care oricine îşi poate recăpăta controlul asupra propriei vieţi. "Principalul este să căutăm soluţii atunci când ne confruntăm cu situaţii care par fără ieşire. Ideea este să-ţi trăieşti viaţa, nu viaţa să te trăiască pe tine. Tu să fii în control! Cine este şoferul autobuzului în care te-ai urcat? Dacă te laşi afectat şi influenţat de tot ce se întâmplă în exteriorul tău, tu nu mai trăieşti! Nu faci altceva decât să reacţionezi la nişte stimuli externi. Ce-ar fi să acţionezi şi să schimbi acest mindset al tău în momentul în care apare întrebarea - ce pot să fac să-mi conduc viaţa? În primul rând, îţi conştientizezi problemele, nu le bagi sub preş. În al doilea rând, îţi stabileşti un scop, iar scopul îţi determină direcţia. Altfel, te rătăceşti prin viaţă" a explicat terapeutul.

Luptă sau fugi!

Trainerul a mai vorbit şi despre fricile care ne guvernează încă din copilărie şi cum putem să le eliminăm ori să le ţinem sub control, astfel încât să nu le investim cu putere să ne dicteze viaţa. "Întâi gândeşti şi după aia trăieşti emoţia! E vorba de teoria stimul - răspuns şi, practic, răspunsul e primar iar emoţia e secundară. Într-o situaţie critică, ai o alegere: luptă sau fugi. Dacă aleg să fug se declanşează frica, dacă aleg să lupt se declanşează furia. Înţelegerea acestui concept poate să schimbe raportarea ta faţă de viaţă. "

Ce este Programarea Neuro-Lingvistică

”NLP înseamnă educarea, antrenarea creierului. Practic, după cum îi spune numele, deși, la prima vedere, pare extrem de complicat, Programare Neuro-Lingvistică, este, de fapt, modul în care noi, ca ființe umane, gândim, operăm. Suntem ființe logice și emoționale, în același timp. Iar când vorbim de logică, vorbim de gândire, și când vorbim de simțuri, vorbim de emoții. Nu e o idee bună să neglijezi una dintre ele: să fii doar o ființă logică, pentru că te transformi repede în robot, sau să fii doar emoțională și atunci, trăind în emoții, tu nu mai ai o direcție, pentru că gândirea e cea care îți dă direcție în viață. Foarte interesant este că gândurile sunt cele care determină ce emoții manifestăm, nu invers”, este definiţia personaliozată dată de trainer Veveriţă. 

Interviul complet aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel