Update: Primele declaraţii ale sportivei/ Gimnasta Sabrina Voinea, în vârstă de doar 15 ani, cucereşte lumea. Două medalii de AUR la Campionatul Mondial din Doha
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură video
Captură video
Gimnastica românească are o nouă speranţă. Sabrina Voinea, fiica fostei gimnaste Camelia Voinea, a câştigat două medalii de aur la Mondialele de la Doha. 

Update: "Bună seara! Sunt foarte încrezătoare și îmi doresc foarte mult să adun puncte și să mă calific la Olimpiada din 2024 de la Paris. Îi mulțumesc foarte mult Nadiei Comăneci și Doamne ajută la cât mai multe medalii.

Vă promit că anul acesta o să fiu campioană mondială și europeană. Le mulțumesc tuturor care îmi sunt alături. Medaliile acestea sunt foarte importante pentru mine, sunt la fel de importante ca medalia de la sărituri de la Campionatul European.

O să mă adun, o să trag de mine la antrenamente, o să fac cât mai multe repetări corecte și o să vin cu aurul olimpic acasă. Doamne ajută! Vă mulțumesc! Seară frumoasă”, a transmis Sabrina Voinea prin intermediul ProSport.

 - ştirea iniţială - 

Cele două medalii au fost obţinute la bârnă şi la sol.

Sâmbătă, Sabrina Voinea a câștigat medalia de aur la bârnă, după ce a fost notată cu 13.766. Podiumul a fost completat de Anna Lashchevska, din Ucraina, notată cu 13.333, și Emma Leonie Malewski, din Germania, Germania, 13.233.

La scurt timp, Sabrina Voinea a intrat în finala de la sol, unde a obținut o nouă medalie de aur.

Notată cu 13.600 după exercițiul de la sol, românca a fost completată pe podium de Chiaki Hatakeda, din Japonia, nota 12.900, și de australianca Breanna Scott, 12.800, arată Digisport.

La sărituri, Voinea a obţinut doar locul 5

Sportiva română Sabrina Maneca Voinea, la primul concurs la senioare, s-a clasat pe locul 5 în finala de la sărituri, vineri, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha.

Campioană europeană de junioare la acest aparat, Sabrina a primit 13,733 puncte şi 11,200 pentru cea de-a doua, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică. Sabrina Maneca Voinea a avut o medie de 12,466, fiind devansată de gimnasta franceză Coline Devillard -13,800, de daneza Camille Rasmussen - 13,333, de veterana uzbecă Oksana Ciusovitina - 12,916 şi de cehoaica Patricie Makovickova - 12,599.

Gimnaştii români, care încep sezonul competiţional cu întrecerea din Qatar, sunt însoţiţi de antrenorii Camelia Voinea, Marius Berbecar şi Gerard Speerstra.

La cea de-a 15 ediţie a Cupei Mondiale de la Doha au confirmat participarea 154 de gimnaşti, arată Agerpres.

Ce spunea mama Sabrinei Voinea înainte de Mondiale 

"Noi ne dorim să obținem la toate cele trei aparate. Dar ne-am mulțumi și cu două medalii. Sabri este foarte montată pentru finale. Se simte execelent și sunt sigură că va da totul pentru a putea urca pe podium. Chiar dacă se află la prima ei competiție de senioare, unde concursul este infinit mai puternic față de junioare, chiar îmi spunea că se simte excelent la această competiție”, a povestit Camelia Voinea pentru Prosport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel