Gigi Becali, suspendat de FRF pentru 6 luni. Va avea de plătit și o amendă usturătoare
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Gigi Becali, patronul FCSB, suspendare și amendă pentru declarațiile misogine făcute unei arbitre. Ce se întâmplă dacă va mai ”călca pe bec”.

Gigi Becali, patronul FCSB, a fost sancționat de Comisia de Disciplină a Federație Române de Fotbal cu o suspendare de 6 luni și 50.000 de lei pentru comportament jignitor, calomnios și declarații care afectează imaginea fotbalului. Totodată, în cazul unei noi abateri a lui Becali, clubul FCSB ar urma să fie depunctată cu 3 puncte.

Potrivit site-ului oficial al FRF, Comisia l-a mai sancționat pe Gigi Becali pentru alte două fapte, discriminare și atentare la integritatea meciurilor, ca urmare a sesizării secretarului general al FRF.

Astfel, în speța privind comportamentul jignitor, calomnios și declarații care afectează imaginea fotbalului, Gigi Becali a fost încadrat la articolul 52, punctul 2, alineatul B din Regulamentul Disciplinar, care prevede în că ”la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparține această persoană va fi sancționat cu scăderea a 3 puncte din cele obținute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară”.

"În temeiul art. 52/2/b din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei", se arată în soluția publicată pe site-ul FRF.

Ce ia spus arbitrei Cristina Trandafir

George Becali a declarat la finalul unui meci de fotbal arbitrat de Cristina Trandafir că ”femeile nu au ce căuta pe terenul de fotbal, atunci când vine vorba de arbitrarea unui meci de fotbal în care joacă bărbați”, dar și că ”femeia nu are dreptul, în general, de a lua o decizie în fața unui bărbat”, transmite România TV.

Pentru aceste declarații, Gigi Becali a fost încadrat la art. 54, punctul 1, ”Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea”.

Astfel, "în temeiul art. 12, 14 Bis și 15 raportat la art. 54/1 din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu Avertisment și penalitate de 10.000 lei, iar Clubul FC FCSB SA cu penalitate sportivă de 5.000 lei", se mai arată în soluția comisiei.

În ultima speță, patronul FCSB a fost încadrat la articolul din Regulamentul Disciplinar care sancționează "acționarea de o manieră menită a influența derularea și/sau a rezultatului unui meci sau a unei competiții, printr-un comportament contrar stipulațiilor statutare ale FRF, în vederea obținerii unui avantaj pentru sine însuși sau pentru un terț".

”În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD al FRF, pârâtul Becali George va executa sancțiunea pentru abaterea disciplinară cea mai gravă prevăzută de art. 52/2/b din RD, suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei În temeiul art. 54/1 din RD, clubul FC FCSB SA va executa penalitatea sportivă de 5.000 lei”, se mai arată în soluția Comisiei de Disciplină.

Citește și: FCSB-ul lui Becali, tot mai aproape de titlu după meciul cu Farul - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel