Data actualizării:
Data publicării:

Gigi Becali scapă de dosarul privind votul la Referendumul pentru familie

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Gigi Becali scapă de dosarul privind votul la Referendumul pentru familie din 2018, după ce presupusele fapte s-au prescris, potrivit hotărârii pronunțată de Judecătoria Buftea miercuri.

Instanţa a constatat că fapta de care era acuzat Gigi Becali s-a prescris, în condiţiile în care dosarul a stat patru ani în sertarele procurorilor.

'În temeiul prevederilor art. 396 alin. 1 şi 6 Cpp, rap. la art. 16 alin. 1 lit. f) Cpp, art. 154 alin. 1 lit. d) Cod Penal şi art. 5 Cod Penal, cu referire la art. 155 alin. 1 Cod Penal interpretat prin Deciziile nr. 297/2018 şi nr. 358/2022 ale Curţii Constituţionale a României şi nr. 67/2022 a ICCJ - Completul pentru dezlegarea unei chestiuni de drept în materie penală, încetează procesul penal cu privire la inculpatul Becali George, trimis în judecată pentru fraudă la vot, în stare de recidivă, ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale (faptă din 06.10.2018). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare', se arată în decizia instanţei.

Pe data de 4 ianuarie 2022, Gigi Becali a fost trimis în instanță, la Judecătoria Buftea, deoarece a votat la Referendumul pentru familie, organizat pe 6-7 octombrie 2018. 

Patronul de la FCSB nu avea, în 2018, drept de vot deoarece fusese condamnat cu executare. Gigi Becali a interpretat că interzicerea dreptului de a alege nu îi blochează dreptul de a lua parte la Referendum, spunând că nu merge la vot pentru a alege pe cineva. Întocmirea dosarului de către procurori a durat nu mai puțin de 4 ani până la trimiterea sa în judecată.  

În octombrie 2018, Becali s-a prezentat la vot la 'Referendumul pentru familie', în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, respectiv dacă formularea 'căsătoria liber consimţită între soţi' să fie schimbată în 'căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie'.

'Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Şi în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acţiune din România în ultimii ani. Este mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor şi al nepoţilor. Dacă nu se face referendum şi nu se spune clar că familia e compusă din bărbat şi femeie, va fi greu. Aceştia ne atacă uşor, uşor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educaţie şi se scrie în manuale ‘ce bine e să fii homosexual’. Trebuie să salvăm ţara”, spunea Gigi Becali în octombrie 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel