Gigi Becali, pedeapsă majorată. Vezi motivarea instanței
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Pedeapsa lui Gigi Becali a fost majorată de Tribunalul București, iar motivarea deciziei arată că acesta a dat dovadă de "perseverenţă infracţională în perioada lungă de timp în care şi-a desfăşurat activităţile ilicite".

"Referitor la sporul aplicat de 6 luni, tribunalul consideră că este suficient pentru a se atinge scopul educativ şi preventiv al pedepsei, acesta impunându-se în raport de perseverenţa infracţională a petentului şi perioada lungă de timp în care acesta şi-a desfăşurat activităţile ilicite", notează judecătorul Tribunalului Bucureşti (TB), în documentul citat, conform antena3.ro.

O pedeapsă care nu ar fi fost mărită ar fi creat un precedent

Instanţa mai arată că "în situaţia în care nu s-ar aplica un spor cu ocazia contopirii pedepselor, s-ar crea impresia de impunitate pentru condamnat, ceea ce va constitui un îndemn la săvârşirea a cât mai multe infracţiuni, în viitor, după ce a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală". "Tribunalul are în vedere de asemenea, în ce priveşte sporul de pedeapsă de şase luni, faptul că pentru infracţiunile cele mai grave că petentul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de trei ani închisoare faţă de care s-a dispus suspendarea executării sub supraveghere şi cu aplicarea circumstanţelor atenuante", mai arată instanța de judecată. La data de 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare. Astfel, pentru finanţatorul Stelei s-a cumulat o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel